välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användningsområden för jod kristaller

Postad av : Ulf Friberg

Jod är ett naturligt kemiskt ämne som är bra och nödvändigt för en hälsosam livsstil. Detta ämne kan hittas i fast kristallin form eller som en gas-det har ingen flytande tillstånd. Kristallerna sublimera direkt från fast form till gasform. Denna användbara kemiska har tillämpningar inom världar av medicin, vetenskap och näringsliv.

JODSPRIT

För många år JODSPRIT har använts för att behandla sår via direkt ansökan till skada. JODSPRIT görs genom att blanda kristallint jod med alkohol och vatten till en kraftfull antiseptisk.

kirurgiskt ingrepp omfattar prepping snittet webbplatsen genom skrubbning med jodlösning. Enligt Dr Donald W. Miller, Jr, MD, jod dödar 90 procent av bakterier på huden inom 90 sekunder efter ansökan.

Tvättvatten

Jod kristaller är den bästa typen av desinfektionsmedel för dricksvatten. Vandrare och backpackers kan bära kristaller för desinfektion av dricksvatten. Eftersom kristallin form av jod är fortfarande potent under lång tid, är de kristaller också väl lämpad för behandling av vatten i delar av världen saknas i kvalitet vattenrening. Dessa kristaller hjälper till att förhindra tusentals dödsfall på grund av förorenat dricksvatten.

Förebyggande av Hypotyreos

Jodbrist kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Hypotyreos, kretinism och ett utvidgat sköldkörtel alla resultat från jodbrist. Kretinism är en numera sällsynt form av mental retardation orsakad av brist på jod hos fostret.

jod kristaller blandat med natriumklorid (koksalt) är de bästa och lättast att få i kosten jod. National Institutes of Health sägs att 1 /4 tsk. iodized salt ger nästan en hel dag: s utbud av jod. Ocean är fisk en bra källa också.

Pengar Pen

Store expediter ofta dra ur små markörer och göra märken på $ 20 räkningar eller högre valörer. De använder falska pengar-testning pennor, som fungerar genom att späda jod kristaller och kaliumjodid i bläck.

jod i bläcket reagerar med fibermaterial i tidningen. Berättigade valutan har papper bomull fiber, och pennan kommer inte att orsaka en färgförändring på pengarna. Falska pengar är tryckt på träfiber papper, och jod i bläcket reagerar med stärkelse i tidningen att lämna en mörkbrun eller svart märke på papperet.

    Previous:nothing
    Next:Starka kontra svaga magneter
    
    Copyright © 2011 give2all.org