välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är smältpunkten för tenn?

Postad av : Annika Hultén

Tenn är en mjuk, bredbar metall som pryder många människors kök eller lådor smycken. Detta traditionella metall-bland de lättaste att arbeta med-är hållbart, mångsidigt och lätt att sköta, även om dess låg smältpunkt gör det till ett dåligt val för bakeware. Tenn är ett elegant val för tallrikar, bestick eller stadig muggar

sammansättning

Tenn är en mjuk, mycket formbar metall legering. Tin består av oädel metall (mellan 85 och 99 procent) och resten består av koppar (som härdare) och en annan metall (vanligtvis antimon eller vismut i modern tenn). Fram till 1930-talet var bly som används och det gav tenn en distinkt blå nyans. Beroende på den exakta blandningen av metaller har tenn en smältpunkt på 225 till 240 K (437 till 464 grader F).

Använder

På grund av dess mjukhet och låg smältpunkt, är tenn vanligtvis används för ljusstakar, porslin och smycken. Det är också vanligen används för att göra replika mynt, små statyetter av metall och dekorativa föremål. Tennföremål inte bör användas på platser med hög värme, även som bakeware i ugnar.

Care

Tenn klarar normal tvätt med normal hushållskemikalier. Att släta över urgröpningar i mjuk metall, kan en # 0000 stålull pad att användas för att försiktigt arbete ofullkomlighet ur ytan av metall-buff det skadade området i en cirkulär rörelse för bästa resultat. Undvik långvarig kontakt med syror, eftersom detta kan försvaga eller sådana med metall.

Tillverkning

Unik tennföremål är oftast gjorda av professionella pewtersmiths. Dessa hantverkare hammare tennföremål lager i en allmän form och sedan använda särskilda svarvar skära eller arbeta den metall som dess önskad form. De använder också formar, häller flytande metall i en form och sedan avsluta pjäsen efter den svalnar.

Historia

Tenn har använts i mer än 2. 000 år. Fick dock metallen gemensamt bruk efter 1750-talet i England, när hantverkare raffinerade sin handel för att göra tennföremål mer tillgängliga för vanligt folk. Den vanligaste användningsområdena var för tallrikar, kastruller och laddare (platta innehavare), och silversmeder och pewtersmiths ofta arbetat hand i hand för att göra gratis objekt. Spridningen av porslin och keramik som bords i 19th century hade en inverkan på tenn industrin, men intresset för tennföremål fick förnyad i slutet av 20-talet.

    Previous:nothing
    Next:muskelcellfunktioner
    
    Copyright © 2011 give2all.org