välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

grundläggande elektronik experiment

Postad av : Charlotte Wannberg

Från ett barn ansluter ett batteri, strömbrytare och ljus i en enkel krets till ett robotar vuxen byggnad och erbjuder inom elektronik en underhållande, händer om hobby, tillgänglig för alla åldrar. Denna artikel kommer att beskriva flera enkla experiment. Programmet riktar sig till nybörjare som har en mycket enkel uppsättning av komponenter och en modulär skärbräda, eller en allt-i-ett-kit

naturaförmåner

För att kunna utföra dessa experiment, behöver du följande komponenter:. En växla eller tryckknapp, en förpackning av allmänna lysdioder, ett batteri med två AA batterier, och en modulär breadboard. För nybörjare kan det vara att föredra för att förenkla processen att skaffa dessa komponenter via en allt-i-ett-kit. Dessa kan hittas i de flesta hobby butiker

mest grundläggande Circuit

Målet med experimentet är att utveckla en förståelse för de mest grundläggande princip inom elektronik. En "krets" måste tillhandahålla fullständig sökväg för el att följa . Använd dina bröd ombord eller kit för att göra tillfälliga anslutningar, Anslut den positiva polen på batteriet på pluskabeln (tråd) som kommer ut en LED. Du kan avgöra vilken LED bly är positivt genom att det är längd: ju längre bly är alltid positivt. Anslut sedan den negativa polen batteriet till den negativa (kortare) LED bly. Så snart bly är ansluten kommer LED-ljus. Varför? Du har angett som lagras el i batteriet med en sökväg till flödet från minuspol till det positiva terminal, genom lysdioden. Flödet av el indikeras av LED, som lyser när som helst det finns elektricitet flödar genom det.

Lägga till en Switch

Detta experiment kommer att visa den grundläggande hanteringen av en strömbrytare. I tidigare experiment, avslutade du kretsen som gör LED-glöd, genom att ansluta batterierna till LED med sladdar. Växlar lägga ett mer kontrollerat sätt för att bryta och slutföra en krets. En växel kommer att ha minst två leder som kommer ut av det. Om det finns fler än två, hänvisas till switchens paket för korrekt leder till användning. För att bygga kretsen, anslut batteriets pluspol till det positiva LED bly. Anslut batteriets minuspol till en leda från strömbrytaren och anslut den andra leder av övergången till minuskabeln på lysdioden. Växla växeln, och LED att slå på eller av, beroende på placeringen av växeln. Varför? Inuti en enkel switch är två metallkontakterna. När omkopplaren är i "off"-läge, är de kontakter som dras isär, så att el inte har en kontinuerlig väg. När omkopplaren flyttas till "på", är de kontakter som gjorts för att röra vid varandra, sluter kretsen och belysning LED.

Vad ska man nu

Detta är en mycket grundläggande introduktion till elektronik, men dessa två experiment visar en grundläggande princip som finns i även de mest komplexa kretsar: en krets skall tillhandahålla en komplett sökväg för el till flödet igenom. Fortsätt genom att studera motstånd och kondensatorer. Dessa används för att bygga "passiva" kretsar, såsom ljus dimmers och filter. Efter förstå motstånd och kondensatorer, är nästa steg att förstå dioder, transistorer och integrerade kretsar. Dessa är "halvledare", och används med kondensatorer och motstånd för att bygga någon krets som möjligt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org