välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur bambu kläder tillverkas

Postad av : Jan-Olof Stoor

Du behöver:
blad eller blommor (stjälkar kvar)
. Glycerin.
Vatten.
Pan eller engångstallrikar skum.
Rocks.

Bamboo Wood

Bamboo trä har märkt en ökad popularitet som både byggnadsmaterial och ett tyg, särskilt i USA. Som byggnadsmaterial, är bambu mjuk men också resistenta mot mögel, och kan bakas till en gyllene skugga och lager med tätningsmedel som skyddar den, vilket gör plankor som lämpar sig för golv och paneler. Människor föredrar bambu inte bara för dess mycket lätt skuggning utan också för dess miljöpåverkan, eftersom bambu skogar betraktas som mycket mer förnybara och energieffektiva än andra träslag. Produktionsprocessen är nödvändiga för bambu produkter, å andra sidan har kritiserats för att producera en stor mängd kemiskt avfall.

Göra Garn

Att bambu kläder, är det bambu trä först gjorde till garn. Det är inte nödvändigtvis miljövänlig, kräver kemiska behandlingar och producera en viss mängd avfall i processen, är bambu duk känd för sin vattentät och mjuk-känsla kvaliteter. Vissa företag försök att använda kemikalier med låg miljöpåverkan att minska de negativa effekterna.

Bambu träd, faktiskt medlemmar i familjen gräs, är ihåliga inuti och består oftast av en tuff, fibrösa stamceller. I en process som liknar att skapa papper, bambu stjälkar skära ned och mjukare inuti delar av anläggningen är grunden till en massa. Denna massa rullas upp i trådar, som sedan rullas upp i större garn stråkar och försiktigt torkas med en värme ansökningsprocessen. Färgämnen kan också tillämpas på fiber för att ändra färg, vilket är naturligt blekt gul.

Bambu tyg

Den bambu garn är sedan vävs till en mängd olika tyger, inklusive handdukar och draperier. För kläder, är bambu garn kombineras ofta med andra tyger mer generellt används för sådana ändamål, särskilt bomull. Kläder av bambu är vanligtvis touted som har utmärkt värmeöverföring-med andra ord, andas det mycket bra i varmt väder och håller värmen nära när de utsätts för kyla. Många tror också att den antibakteriella egenskaper ursprungligen hållas inom bambu trä kan föras över till garnet.

    Previous:nothing
    Next:om hoppkräftor
    
    Copyright © 2011 give2all.org