välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

mytologi mot stjärnbilden Kräftan

Postad av : Stefan Svensson

KRÄFTAN är en svag konstellation mellan de mycket mer distinkta Leo Lejonet och Tvillingarna tvillingarna. Som med nästan alla andra grupperingar av stjärnorna på himlen, olika kulturer har mytologin i samband med cancer

egyptiska

De tidiga egyptierna såg detta område på himlen som en skarabé, eller en dynga skalbagge. Det var representativ för deras gryningens gudinna, Khephri, och var en ikon av fertilitet.

Grekiska

För att förstå betydelsen av den grekiska mytologin bakom cancer, måste du känna till historien om Hercules (Herakles på grekiska) . Det kraftiga huvudet av gudarna, Zeus, hade en affär med en dödlig kvinna, vilket resulterade i födseln av Herkules, som var föraktad av Zeus hustru, Hera.

Andra Labor

I ett anfall av vansinne skickas med Hera, dödade Hercules hans hustru och barn. För att hitta inlösen han var tvungen att utföra 12 mödor. I den andra arbetsmarknaden han mötte Hydra --- hundra -. Rubriken monster

Giant Crab

Hera sänt en jätte krabba att distrahera Hercules medan hjälten kämpade Hydra. Krabban tog Hercules om hälen, men Hercules krossade den med foten, döda den.

Constellation

För att belöna sin tjänst, lämnade Hera krabban i himlen som en stjärnbild, enligt den grekiska myten. Ändå, eftersom det hade brustit i sina skyldigheter, vägrade hon att ge det några ljusa stjärnor för att markera sin position på himlen.

    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar vatten sköldpaddor
    
    Copyright © 2011 give2all.org