välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar BÄRFIS insekter

Postad av : Ulf Friberg

"Stink bug" är namnet på insekter i Pentatomidae familjen, en av de familjer som omfattas av underordning av Heteroptera, eller "skinnbaggar. " Stink fel får sina mindre än smickrande namn från den dåliga lukt som de producerar som ett sätt att försvara sig. Även om de är i allmänhet ofarliga, stinker buggar kan bli skadedjur inom jordbruket. Två hundra tjuguen ett separat arter av stanken buggar finns enbart i Nordamerika (se referens 3). Även om det finns många olika typer av stinka fel, alla har vissa gemensamma drag som gör skiljer dem från andra insekter lättare.

Du behöver:
Fälthandbok för insekter
. Identifiering knappen (tillval).
Notebook.
Förstoringsglas.
Kamera (tillval).


1.
Consult ett fält av insekter innan du försöker identifiera en för att få en bättre förståelse för vilka typer av insekter lever i området och vad arter man kan förvänta sig att hitta.
2.
Observera insektens form. Stink buggar är "sköld-formade" sedd från ovan. Detta innebär att stank buggar har generellt bred vinge beläggningar avta mot slutet av insekten.
3.
använda ett förstoringsglas för att undersöka insektens huvud och antenner. Alla stinker buggar har antenner indelad i fem segment, och de flesta har små huvuden i förhållande till sin kroppsstorlek. Anteckna antenner segment och chef storlek för senare bruk.
4.
Gör anteckningar om insekternas form, storlek, färg och fysikaliska egenskaper. Stink fel finns i en mängd färger och storlekar, så dessa faktorer inte räcker som tyder på att en insekt är en stank bugg.
5.
Använd en Fälthandbok eller identifieringsnummer och noterna och iakttagelser du har sammanställt för att avgöra om insekten är en stank bugg.

tips och varningar


  • Med en kvalitet fotografi av en insekt kan du få en visuell referens till hands utan att ta bort insekter från naturen.
    Previous:nothing
    Next:kaliumnitrat definition
    
    Copyright © 2011 give2all.org