välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är epoxilim gjord av?

Postad av : Camilla Näslund

Epoxilim är en tvådelad självhäftande, bestående av ett harts och härdare. De två delarna är inert när lagras separat, men när de kombineras genomgår en kemisk reaktion för att skapa en härdplast polymer. När en epoxi har torkats, kan processen inte vändas

Harts

Den första av de två delarna som utgör epoxi är harts. Det harts är en polymer som strukturen består inte reagerat epoxid enheter. Epoxider är kemiska strukturer som är ansträngda, så de kan reagera med kompatibla föreningar, särskilt i härdare.

Härdare

Den andra av de två delar som utgör epoxi är härdare. Härdare är polyamin monomerer, såsom trietylentetramin. Den typ av härdare som används bestämmer arbetstiden för epoxi, viskositeten på epoxi, och den slutliga egenskaper härdade epoxin. Härdaren läggs till harts vid en viss kvot. Blandningen är antingen röras om för hand eller tillsammans med hjälp av en blandning munstycke till fullo blanda de två komponenterna innan ansökan.

Tillsatser

Föreningar kan läggas till det grundläggande epoxi material för att lägga till ytterligare egenskaper till den slutliga epoxi. Pigment kan läggas att skapa egna färg epoxi. Mjukgörare kan läggas att tillåta epoxi blandning att behålla från flexibilitet. Silver kan läggas till en epoxi blandning för att den ska vara elektriskt ledande.

Torkning

När ett epoxiharts och en härdare kombineras i rätt förhållande, genomgår materialet en kemisk reaktion. Kovalenta bindningar skapas mellan harts och härdare molekyler, vilket resulterar i en hård, sammanlänkat epoxi material. Denna process kallas härdning. Vissa epoxi kan botas vid rumstemperatur, men de flesta epoxi bota snabbare och till en högre kvalitet när den utsätts för en förhöjd temperatur. Vissa epoxi bota när den utsätts för ultraviolett ljus.

Program

Epoxi används för en mängd olika tekniska och tillverkningsprocesser. De kombineras med fibermaterial såsom glasfiber att skapa kompositmaterial. Epoxi används ofta för reparationer av nästan alla typer av material på grund av de starka band som epoxi ger. Ofta de används för marina applikationer och andra fall där vattentäta ytor eller ytbeläggningar krävs. Epoxi är också ofta används för att skapa formar eller modeller som är mer hållbara än gips eller vax molds. They är i allmänhet utmärkta isolatorer, och används för att täta elektroniska komponenter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org