välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man torkar blommor i borax

Postad av : Jonathan Nyberg

Torkade blommor används för en mängd olika dekorativa ändamål som främjar en klippbok, skräddarsy en inslagen närvarande, bevara en lyckad blomning i trädgården eller ens skapa levande bilder. Ett av de mest effektiva sätten att bevara blommor är att använda borax --- ett billigt, naturligt mineralvatten som vanligtvis används som rengöringsmedel. Med denna torkmedel och ett par andra förnödenheter, kan du torka lätt dina egna blommor för att skapa vackra och särpräglade hantverk

Du behöver:. .
Blommor
Stor container.
Gummihandskar.
Skål.
Borax.
Vit eller gul majsmjöl.


1.
Besluta om vilka typer av blommor som du ska torka. Ömtåliga växter, såsom kaprifol, behöver en utspädd lösning borax fördröja torktiden och för att förhindra missfärgning kronblad, medan blommor som rosor har starkare kronblad som får torka snabbare.
2.
Hitta en behållare, t. ex. en skokartong eller plast, som är stor nog att hålla din blomningar. Se till att behållaren har ett lock som passar på toppen.
3.
Använd ett par gummihandskar för att skydda din hud. Blanda i en skål en del borax till en del vitt eller gult majsmjöl att torka icke-sköra blommor. Kombinera en del borax och tre delar majsmjöl för långsammare torkning. Gör nog lösning för att täcka från botten av din behållare till toppen av blommorna.
4.
Häll upp till 1 tum av blandningen inuti botten av behållaren, placera sedan blommor på toppen. Placera någon nivå ansikte blommor, såsom prästkragar, nedåt. Se till att växterna inte vidrör varandra.
5.
Häll resten av lösningen i och kring blommor, samtidigt som man försöker att inte störa kronbladen "naturliga arrangemang. Täck behållaren med locket när du är klar.
6.
Låt blommorna i behållaren för en till två veckor. Ta bort blommorna när kronbladen är torr och fast, men inte i pulverform vid beröring.

Tips och varningar


  • Hantera aldrig borax med bara händer eftersom detta mineral kan orsaka hudreaktioner med långvarig användning.
    Previous:nothing
    Next:kemisk analys av luft
    
    Copyright © 2011 give2all.org