välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sätt att samla in vätgas

Postad av : Jonathan Nyberg

Vätgas är i allmänhet tillverkas genom en av två källor --- kolväten och vatten. För varje av dessa, det finns flera sätt för utvinning. Den huvudsakliga metoden för massa vätgas produktionen från kolväten, särskilt naturgas (se referenser 1 och 3). Vissa föreningar är lättare att dra väte ur än andra, tack vare lite hjälp från naturen

Hydrolys

Vätgas kan samlas in från vattnet med en upp och ner behållare med hjälp av elektricitet. Kallas hydrolys, detta är metoden för väte insamling som de flesta känner till. Ansluten till ett icke alternerande elektromotorisk kraft, en nedsänkt elektroden kommer att bubbla av vätgas medan de andra bubblor av syrgas. Gaserna kan samlas in med upp-och-ned behållare som är först full av vatten. Denna metod är inte populär för massproduktion, men eftersom det inte är energieffektiva och inte mottagliga för att skalas upp (se referens 4 och Resurs 1).

Naturgas

Nittiofem procent av amerikanska väte produktionen kommer från ett kolväte bearbetning metod som kallas ånga metan reformering eller SMR (se referenser 1 och 2). Naturgas, dvs metan (CH4) är kolväte. Det reageras med ånga vatten vid cirka 800 grader Celsius för att producera vätgas (H2) och kolmonoxid (CO). Med andra ord är metan reformeras. Det andra steget reagerar CO med mer ånga vatten, för att producera CO2 och mer H2. Energieffektiviteten är ca 86 procent, jämfört med 70 procent effektivitet hydrolys (se Resurs 1)

Alternativ till SMR

Tyvärr, bara ungefär hälften av CO2 är ersättningsgilla -. Resten går förlorad till atmosfär (se Ref. 2) Processen är också kostsamt, förebygga konkurrenskraft andra bränslen (se referens 5). Argonne National Lab har utvecklat en metod för att fånga kol i en kol-baserad version av SMR (se referens 3). Skillnaden mellan de två metoderna är hur hämtas CO2 är i den syntetiserade gasfas.

En annan variant av SMR, kallad partiell oxidation (vattenkoppor), behöver mindre metan för samma jobb (se Resurs 1 ). University of Nevada-Las Vegas webbplats ger en jämförelse av processerna. En annan metod som utforskas är att utnyttja bakterier eller alger att producera vätgas som en restprodukt av ämnesomsättningen.

    Previous:nothing
    Next:om TIG-svetsning
    
    Copyright © 2011 give2all.org