välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

är kaliumbromid ett salt?

Postad av : Charlotte Wannberg

Kaliumbromid är en salt som många användningar har hittats-även om kryddningen maten är inte en av dem. Det var ännu en gång användes som läkemedel för att behandla epileptiska epileptiker

kaliumbromid

kaliumbromid (kemisk formel KBR) är ett salt bestående av kaliumjoner (K +) och bromid (Br-. ) Det är ett vitt kristallint pulver som löser sig i vatten.

Joner

En jon är en atom eller molekyl med en elektrisk laddning. En positivt laddad jon saknas en eller flera elektroner och kallas katjon. En negativt laddad jon har en eller flera extra elektroner, och kallas en anjon. Den kaliumjonen är kalium som förlorat en elektron, och en bromid jon är en atom bromid som vunnit en extra elektron.

Salter

Ett salt är en elektriskt neutral substans av katjoner och anjoner. Salter kan bildas genom reaktioner mellan syror och baser. Vissa kan lösas upp i vatten. Joner av salter lösta i vatten kallas elektrolyter, och elektrolyt lösningar kan leda elektricitet. Salter har generellt hög smältpunkt, och smälta salter också leda elektricitet.

Det är en Salt

kaliumbromid är en jonisk ämne med en neutral nettoladdning. Därför uppfyller den definition av ett salt. Eftersom det kan vara lösta i vatten, kalium och bromid joner också elektrolyter. Kaliumbromid är inte samma sak som vanligt bordssalt, natriumklorid (NaCl. )

Använder

kaliumbromid var en gång användes som ett anti-anfall läkemedel för att behandla epilepsi. Inom humanmedicinen har det ersatts av nyare mediciner, men det är fortfarande används för att behandla epilepsi hos katter och hundar. Andra användningsområden för kaliumbromid är inom fotografi och optik.

    Previous:nothing
    Next:mytologi mot stjärnbilden Kräftan
    
    Copyright © 2011 give2all.org