välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är höljet på kött?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Uppfinningen av korv var en viktig utveckling för civiliserade mänskligheten. Förpackning av scraps, inälvsmat, blod och fett till stommar får slaktare för att göra mer tilltalande de perfekt näringsrika delar av ett djur som annars skulle vara svåra att magen. Går tillbaka åtminstone 2500 år, var höljet på kött gjorda av djuret självt

Funktion

Höljet är vad som ger mest korv sin form. Tyska korv (wurste och Frankfurter) inte använder höljen, inte heller modern korv i burkar och flaskor.

Identifiering Traditionellt Höljet var ju på kött korv gjord från tarmarna av ett djur. I fråga om haggis, är magen används som hölje. Före användning, är tarmen rengörs och fett och det inre slemhinnan lagret tas bort.

Betydelse Natural djurtarmar traditionellt gjorda av gris eller får tarmen, och ibland boskap. Tendensen för de fysiska höljet att knäppa om kokta för snabbt lett till bruket av långsam rökning korv.

Kollagen

Idag är de flesta naturliga höljet tillverkad av kollagen, en ätlig protein. Modern naturliga korvskinn ta kollagen från nötkreatur dölja och pressa det som plast till en användbar hölje.

Fibrer Djurtarmar

En annan modern variant på kött djurtarmarna användningen av cellulosa impregnerat papper. Detta är en mycket starkare hölje används på stora korvar, men är inte ätlig.

    Previous:nothing
    Next:sätt att samla in vätgas
    
    Copyright © 2011 give2all.org