välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Effekterna av temperaturen på balkar

Postad av : Valon Istrefi

Även temperaturen har liten direkt påverkan på träbjälkar, har den en stor effekt på fukten både utanför och inom balkar. Genom att öka och minska nivåerna av fukt i luften och hur luften interagerar med trä balkar värme kan leda till både svälla och krympa

Du behöver:.
Gummistövlar
Gummihandskar.
Wire klädhängare.
Förlängningssladd.

Trä svällning och krympning

Trä svullnad är främst märkbart när virket behandlas med kemikalier eller nedsänkt i en flytande lösning. Detta är mycket viktigt i Beam tillverkning, eftersom balkar ofta måste behandlas med kemikalier för att göra dem väderbeständiga och hållbara, och de måste också skapas enligt mycket exakta specifikationer. Flytande behandlingar orsaka träet att svälla, ibland permanent, så det är viktigt för alla som arbetar med trä balkar för att förstå att denna typ av svullnad och vad man förväntar sig av trä som är nedsänkt i vatten eller genomsyrad av skyddskemikalier.
Effekten kan även ses när balken har satts på plats, och det är en vanlig företeelse för trä "andas" efter att det har använts i konstruktionen. I mycket torra förhållanden tenderar trä att expandera något, men i många klimat, särskilt mer fuktiga klimat är krymper lika vanligt och effekterna är ofta mer dramatiska. Under alla dessa förändringar, spelar värme en mycket viktig roll.

Vätskor och engagerade Material

Enligt en studie utförd av universitetet i Wisconsin, cellulosa, eller fibrösa partiklar av trä, där svullnaden tar plats. En viss svullnad sker alltid när temperaturen stiger, och det är oftast orsakade av vatten, som reagerar mest märkbart på förändringar rumstemperatur. Andra kemikalier kan också orsaka träet sväller, men det krävs en högre värme som är sällsynta utanför fabriken villkor. Tester som utförs visade att oavsett vad vätska har tre huvudsakliga delar. Viktigt: VALENS eller givare numret av vätskan, den molekylära volym vätska (många tenderar att producera mer svullnad) och vätebindningar parametern för varje likvid

kemisk process

Generellt, i högre temperaturer trä tenderar att absorbera vatten lättare på grund av tryckskillnader och egenskaper vattenmolekyler. Molekylerna flyttar in i cellulosan i träet och förbli aktiva, vilket gör att träet sväller från sitt intag av vatten. Vatten och andra kemikalier som redan finns i träet också få energi från värmen och få den att expandera. Men i många klimat värme gör att vattnet i trä för att avdunsta till torktumlaren luften, vilket gör att träet krympa i stället. Alla svullnad som uppstår på grund av det vatten som redan finns i trä är vanligtvis lämpliga som osynlig av större inverkan av krympning.

Effekter på Forum

balkar kan lida under många år på grund av detta svällning och krympning, vilket ofta kan växla från säsong till säsong. Svagare skogen kan så småningom spricker eller blir något skev, vilket leder till strukturella problem. Välplacerade trä balkar kommer att ta dessa förändringar beaktas, dock, och träet kommer att behandlas för att minska temperaturen effekter.

Metallic Balkar

Balkar av metall, t. ex. aluminium eller stål, kan också uppleva något förändringar på grund av temperaturen. Men dessa skillnader som kan vara svullnad och ökad följsamhet, är så liten att de sällan har någon effekt på strukturell integritet.

    Previous:nothing
    Next:hur man skapar slem
    
    Copyright © 2011 give2all.org