välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utrotningshotade fåglar och växter

Postad av : Jonathan Nyberg

Det finns tusentals fåglar och växter som är stor risk att bli utrotad. På grund av deras klassificeringar av antingen viktiga eller onödiga det finns 750 typer av växter som är listade med US Fish Wildlife Service klassificerats som hotade. Det finns också 90 olika sorters fåglar som klassificeras som utrotningshotade också. Enligt rödlistan av den internationella unionen för bevarande av naturen, den utdöende priser för världens hotade arter som växter och fåglar är ca 10. 000 gånger högre än tidigare väntat. Det innebär en på åtta fåglar och 70 procent av världens växter som har undersökts är starkt riskerar att snabba utrotningen

Du behöver:. .
Krets med en induktor (spole) och EMF källa
Amperemeter (tillval).

Mänskliga Invasion

Två viktiga skäl till fåglarna och växter som är hotade eller utrotningshotade kommer från mänskliga intrång i deras livsmiljöer och effekterna av konstfibrer föroreningar Enligt Jill Harness, författare till "utrotningshotade fåglar och växter" på spår. com. Hon attribut många orsaker till det växande problemet med nära utrotning av många fåglar och växter i hela världen.

Inavel, rovdjur, förstörelse av livsmiljöer

Jill Harness CITES inavel och svag fertilitet som faktorer för risken för utrotning av vissa fåglar . Förstörelsen av deras naturliga livsmiljöer och infusion av främmande rovdjur i sina miljöer har lett till utrotning redan några fågelarter. Förstöringen av regnskog och jakt har haft en stor inverkan på det sjunkande antalet fågelarter. Exponera fåglar till utländska växter som har släppts ut ur deras livsmiljö plus bekämpningsmedel har bidragit till en nära slutet för en del fåglar.

Utrotningshotade listan och utrotningshotade arter

Information om växter och djur som är hotade eller utrotas är uppdateras regelbundet på US Fish Wildlife Service webbplats. Växter och djur kan få skydd i enlighet med utrotningshotade arter först efter att de har konstaterats vara utrotningshotade eller utrotningshotade och sätta på den federala regeringens lista.

utrotningshotade fåglar

utmärkta exempel på utrotningshotade fåglar i Nya Zeeland Takahe, den Alagoas hocko, Seychellerna Magpie Robin, Rufous-headed Hornbill, det Puaiohi och rödhårig Vulture. Enligt Joseph K. Sheldon av Grinning Planet, 113 fåglarna har dött ut sedan år 1600 till nu. Detta är 1,3 procent av fåglarna. Detta antal fågel utdöenden väntas stiga. Cirka 70 procent av fåglar i Hawaii har utrotats sedan människan kom till ön. Två tusen fågelarter i Stillahavsområdet har utrotats. Detta är en 20 procent förlust sedan bebyggelse först uppstod (Joseph K. Sheldon-arter utrotas: Orsaker, statistik, och Trends--www. grinningplanet. com/2004/07-13-2x/endangered-species-conservation-article. htm).

utrotningshotade växter

Några exempel på hotade växter Bois Dentelle, Gröna Pitcher Plant, Snowdonia Hökfibblans, gränsade till Dendroseris Neriifolia, Fassett's locoweed, Dwarf iris sjö, Michigan apa blomma, Västra prärien orkidé och Prairie Bush-klöver. Enligt webbplatsen Mongabay. com, en gemensam studie av 16 organisationer under 20 år upptäckte att ett av åtta av världens växter är hotade av utrotning. Detta motsvarar ungefär 34. 000 av 270. 000 av världens växter. Även de mer detaljerade landets inventering av växtarter, högre procentandel av utrotningshotade växter finns. USA anser 29 procent av sin plantpopulation hotad av 16. 000-och landet har en av de studerade bästa växtpopulationer, enligt Mongabay. com (www. mongabay. com/09plants. htm).

    Previous:nothing
    Next:struktur av artärer och blodkärl
    
    Copyright © 2011 give2all.org