välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar emk

Postad av : P-O Lennartsson

Emk (elektromotorisk kraft) är EMF utövas av ett magnetfält som skapas av den ursprungliga emf. Till exempel, om en EMF inducerar en ström genom en spole som ger ett magnetfält, av Lenz lag, skapar det ökade magnetfält eget EMF som motsätter sig EMF förmå magnetfält. Man kan visa att detta är ett resultat av att bevara energi. Emk går också under namnen "självförvållade EMF", "counter-emk" och "cemf"

Du behöver:.
Krets med en induktor (spole) och EMF källa.
Amperemeter (tillval).


1.
Beräkna resistansen (R) i kretsen genom att köra banan med en amperemeter i stället för induktor (spole). Använd V=IR för att lösa ut R (i är den nuvarande behandlingen av amperemeter och V är EMF förmå magnetfält i spolen och kör den inledande nuvarande).
2.
Läs induktans (L) bort av den sida av induktor, om batteriet var kommersiellt tillgängliga. Om du gjort det och inte vet L, ta den till en elektriker för att L hittat, eftersom mätningen utrustning som krävs är lite komplicerat.
3
Lösa för den momentana förändringstakten i den nuvarande (di /dt) enligt följande:. di /dt=V /L --- exp [-Rt /L], där exp använder Eulers nummer som bas för exponenten inom parentes.
4.
Multiplicera di /dt genom-L för att få tillbaka emf. Den negativa säkerställer att emk går i motsatt riktning mot den inducerande EMF (V), oavsett om den aktuella ökar eller minskar. Om V är mindre, motsätter sig back-EMF minskningen.

    Previous:nothing
    Next:borax gruvdriften
    
    Copyright © 2011 give2all.org