välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

borax gruvdriften

Postad av : Jeanette Morales

Du behöver:
Circuit med en induktor (spole) och EMF källa
. Amperemeter (tillval).

Borat

Borax är ett pulver ämne som skapats från mineralet bor, som består mestadels av långa nedbrutet havsdjur som plankton, fångade i kalksten substrat. Bor blandas med syre och natrium och bildar det vi känner som Borax, varumärket av ett ämne som används för att göra rengöringsmedel och miljövänliga bekämpningsmedel.
Bergarter som innehåller bor kallas borat, och bryts i uppförande liknande till kolbrytning process. Den största borat Gruvan ligger i Kalifornien, en grop mer än 500 meter djup och en mil lång. Som denna, många borat gruvor är dagbrott eller gruvor, där lager av jord och sten skrapas bort med stora traktorer och maskiner, avslöjar bor under. Dessa gigantiska maskiner, som kallas skovlar, kan lyfta många ton berg i en belastning, och används både för att avlägsna överflödigt bråte och att transportera på bor-rika stenar för att dragande lastbilar. Dessa lastbilar drag spillrorna bort och transportera borat till raffinering fabriker.

dagbrott

dagbrottsgruvor börja med omfattande borrning, där stora borrar gräva hål hundratals meter djupt ner i jorden. Prover tas från borrningen processen och studeras för att se var borat är, hur många lager av berg ligger mellan den och ytan, och hur svårt det kommer att bli att nå den. De borrar används också för att gräva exakta hål för att infoga dynamit eller liknande sprängämnen att riva igenom några av de tuffare rock. Efter sprängämnen göra sitt arbete, skovlarna flytta in och börja ta bort lager av sten. Berget tas bort i terrass formationer, jättekliv arbetar gradvis ner i botten av gruvan, för att förhindra ansamling av branta sidor som skulle kollapsa under sin egen vikt.

Gruvdriften

När borat har tagits bort från gruvan, är det krossas för enklare bearbetning, per av stenblock som väger ton till små, tums hela bitar. Detta är ibland fastställts av maskiner i eller nära gruvan att göra transporterna så enkelt som möjligt. De mindre bitarna sedan krossas ned ytterligare och renas för att avlägsna överflödigt mineraler, vilket innebär att endast de bor. Bor gruvor betraktas som några av de renaste och mest miljövänliga gruvor för att använda denna process, som har kommit under kontroll när det appliceras på andra ämnen som kol.

    
    Copyright © 2011 give2all.org