välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bestämmer elektriska kostnaden för hushållsapparater

Postad av : Charlotte Wannberg

Under dessa utmanande ekonomiska tider behovet av att bevara el är viktigare än någonsin. Att veta hur mycket pengar olika apparater kostar att driva kan vara en stor hjälp för att minska elektriska räkningar. Denna artikel kommer att visa hur du avgöra vilka av dina hushållsapparater drar mest el och ge dig den information du behöver för att börja spara pengar på din elräkning
1.
Det handlar om watt. Det är vad den elektriska företaget använder för att avgöra hur mycket el du använder och hur mycket du betalar på din elräkning. Så hur vet du hur många watt en viss apparat drar? I grund och botten formeln i fysik för att beräkna watt är AMPS X volt=watt. Egentligen Electric Company använder kW eller Kilowatt men vi kommer till detta senare.
2.
Mycket få apparater ange hur många watt de drar (glödlampor är en uppenbar undantag). Så du kommer att behöva göra några enkla matematik att lista ut. Kontrollera den elektriska specifikationer av apparaten och leta efter AMPS. Att hitta AMPs eller strömstyrka är nyckeln. När du hittar den strömstyrka man kan beräkna WATTS helt enkelt genom att multiplicera antalet med 120 volt. Till exempel om efter att ha inspekterat en apparat, en brödrost till exempel, upptäcker du att det kräver 10 ampere då beräkningen skulle vara WATT=AMPS X volt eller watt=10 ampere X 12o volt=1200 watt. Nu vet du hur man kan räkna ut watt för en apparat.
3.
Nästa sak du behöver lägga till i ekvationen är det antal timmar att apparaten är igång. I exemplet ovan låt oss anta att Brödrost löper i 3 timmar varje dag. Nåväl beräkningen blir W x timmar=wattimmar. Så för Brödrost ekvationen skulle vara 1200 W x 3 timmar=3600 watt timmar. Men som vi tidigare nämnde den elektriska företag inte använder WATTS de använder KW eller kW. För att konvertera från watt till Kilowatt vi måste dividera med 1000. Så 3. 600 WATT HRS blir 3600/1000=3,6 KW tim.
4.
Som du kan se detta har snabbt blivit mer och mer komplicerad. Lägg till detta det faktum att olika stater debitera ett annat belopp för KWS av användning (från 7 cent på platser i West Virginia till nästan 20 cent i Connecticut och New York) då beräkningarna kan bli mycket förvirrande. Det räcker att säga att ju större Watt eller strömstyrka av en viss apparat desto dyrare är det att fungera.
5.
Lyckligtvis finns det en webbplats som gör allt matematik för oss. Michael Bluejay hemsida om elektriska Användande är ett ovärderligt verktyg för att göra alla nödvändiga matematik. Helt enkelt genom att välja apparaten, den stat där du bor, och antalet timmar som du använder apparaten varje dag kommer calcuator avgöra hur mycket det kostar att driva det verktyget varje månad och över loppet av ett år.

6.
Michael Bluejay hemsida som du kan länka till längst ner på denna sida är en av de bästa källorna för att avgöra var du använder mest el och hur du kan minska kostnaden för din elräkning. Den bifogade bilden visar de områden där amerikanerna i allmänhet använder den största mängder elektricitet.

Tips och varningar


  • Kom ihåg ju fler ampere de mer en apparat kommer kostnaden för att driva.
  • Generellt värme och kyla apparater genererar störst mängder elektricitet. Detta inkluderar saker som kylskåp, luftkonditioneringar, varmvattenberedare, värmare utrymme, och kaffebryggare. Poster såsom fläktar, lampor, lådor kabel, och vissa typer av tv-apparater är bland de billigaste att fungera.
    Previous:nothing
    Next:information om populära träd i Kansas
    
    Copyright © 2011 give2all.org