välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är funktionerna på en magnetisk kontaktor?

Postad av : Ulf Friberg

Vad är en Kontaktor?

Magnetiska kontaktorer är en form av elektriska relä finns på de flesta eldrivna motorer. De fungerar som en mellanhand för direkt kraftkällor, och hög belastning elmotorer för att homogenisera eller balansera ändringar i den elektriska frekvensen som kan komma från ett nätaggregat samt att agera som en säkerhetsåtgärd. Det bör noteras att även om de har liknande konstruktion, magnetiska kontaktorer inte brytare. De avbryter inte sambandet mellan apparaten och kraftkälla under en kortslutning. De är avtagbara från en motor så att en operatör kan arbeta med att motorn. Isär eller behålla den, utan möjlighet att leva nuvarande fortfarande går genom enheten

Design

Utsidan av magnetiska kontaktor är fyrkantig och boxlike. Beroende på vilken elektrisk apparat som är knuten till, kan det vara liten nog att passa i handen eller över en gård i längd. De är gjorda av en värmebeständig, icke-ledande plast som bakelit, och har två metall kontakter som passar in i kontakter av deras överordnade enhet. Inne leder en kontakt i en liten elektromagnetisk spole. De andra kontakt leder till en mjuk järnkärna som förblir skilda från spolen på grund av en fjäder.

Funktion

När elektricitet flyter genom den magnetiska kontaktor, det orsakar elektromagneten att generera ett starkt magnetfält. Detta fält drar de järnkärna i spolen, och skapar en ljusbåge. Elektricitet passerar in genom en kontakt och i kontaktorn överordnade enheten på detta sätt. För att avaktivera, kan kontaktorn fysiskt dras från den överordnade enheten. Även i avsaknad av elektrisk ström, skjuter våren kärnan bort från spolen, bryta sambandet.

    Previous:nothing
    Next:hur man använder mätkolvar
    
    Copyright © 2011 give2all.org