välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

grundläggande elektronik Starter Guide

Postad av : Magnus Ekblad

Komma igång i området elektronik kan vara skrämmande. Det finns massor av typer av komponenter, tusentals värden för varje typ av komponent, och en liten samling av verktyg och förnödenheter du behöver för att sätta ihop allt. När du får grunderna redas ut, kan det dock vara en mycket givande och potentiellt mycket användbar-hobby

Börjar med ett kit

Det finns två vägar att välja mellan när du börjar med elektronik: skaffa komponenter och verktyg som behövs för sig, eller köpa en enda sats med allt som behövs ingår. Satser är den bästa insatsen för en nybörjare. Försöker att gå den enskilda vägen själv kan hamna kostar mer än ett kit, som du förmodligen sluta köpa komponenter du inte behöver, eller i en större kvantitet än du behöver. Vidare är de flesta satser är omfattande instruktions guider som lär ut grunderna i ett sekventiellt, logiskt sätt.

De två grundläggande typer av kit att välja är Snap kretsar "och våren anslutning projekt lab. Snap Circuit kit är inriktad mer mot 10 år och yngre, och är något begränsad kapacitet. Spring samband Labs erbjuder långt flera möjligheter. De finns i flera storlekar, med ökande komplexitet och kapacitet. Även om du fortsätter i elektronik för att en avancerad nivå, våren samband Labs fortfarande är användbara för snabb, löd mindre prototyper.

Från och med individuella komponenter

Om du tar theindividual komponent vägen, behöver du lite bakgrundsinformation kunskap för att veta var man ska börja.

De flesta komponenter delas in i två kategorier: aktiva eller passiva. För de mest grundläggande kretsar och experiment, behöver du i första hand passiva komponenter. Denna familj omfattar motstånd, keramiska kondensatorer och elektrolytkondensatorer. Du behöver också en rad av lysdioder, strömbrytare och /eller knappar, potentiometrar (variabla motstånd), tråd-anslutning och, naturligtvis, batterier och batteripack.

När du är bekväm med passiva kretsar och vill flytta till aktiva kretsar, behöver du små signal transistorer, dioder och integrerade kretsar.

För att montera komponenter i kretsar, Du behöver en modulär breadboard. Dessa är prototyper verktyg, så att du kan bygga kretsar utan lödning.

hjälp men inte nödvändigt) leveranser inkluderar en strömkälla (sparar på batterier) och en grundläggande multimeter.

se Resurser för information om var man kan hitta alla dessa komponenter och leverans.

Elektronik Theory

Även om själva byggandet av kretsar med ett kit eller på annat sätt är viktigt praktisk erfarenhet, den teoretiska förklaringar i instruktions guider och tutorials på annat håll kan vara något saknas. Ett stort antal grundläggande böcker elektronik teori och webbplatser kommer att hjälpa till att fylla ut eventuella luckor.

Moving On

När du har utvecklat en förståelse av grundläggande aktiva och passiva kretsar, och grundläggande teori, det finns en gaffel i vägen. Elektroniska kretsar kan grovt delas in i två kategorier: analog och digital. Analoga kretsar omfattar förstärkare, radio, tillsynsmyndigheter makt. Digitala kretsar hantera logiska grindar, och inkluderar mikrochips, controllers, digitala klockor. Eftersom varje område är omfattande, kommer de planerar att föra in i komplexa kretsar vill fokusera på det ena eller det andra.

    Previous:nothing
    Next:definiera karbonat natriumvätekarbonat
    
    Copyright © 2011 give2all.org