välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användning av böjda speglar

Postad av : Jeanette Morales

Böjda speglar har en mängd olika användningsområden, från fotografi att ersätta glas linser, till säkerhet och trygghet, till nyckfull, kul-huset speglar. Främst de antingen ger vidvinkel åsikter eller koncentrera ljuset, om det behövs

Konkav kontra Konvex

Den reflekterande ytan på en konkav spegel bågar inåt, där en konvex spegel bågar utåt.

Fotografering

konkava speglar har ersatts glaslinser i vissa kamerautrustning, och möjligt för tillverkaren att skapa kortare, mer lätta objektiv med större ljusstyrkor. En nackdel är att spegelglas producera "donuts" av ljus i färdiga bilder.

Optik

Precis som konkava speglar samla och koncentrera ljus i kameraobjektiv, de gör det i kikare och teleskop också, vilket möjliggör bättre synlighet.

Ficklampor och solugnar

På grund av deras lätta att samla och koncentrera makten, kan konvexa speglar göra ett ficklampan starkare. I solugnar, maten som tas upp ovan en spegel där ljuset är koncentrerad.

Säkerhet och tillförlitlighet

En konvex spegel ger en förvrängd bild, men en som tar in ett större område. En konvex spegel säkerhet på baksidan av en butik möjliggör en vägg till vägg visa. En konvex backspegel på en bil eliminerar den döda vinkeln platta speglar

Solglasögon och Fun Hus

En konvex, speglade solglasögon lins effektivt reflekterar och sprider ljus bort från ögat. En konvex spegel vidgar visuellt vad det speglar och skapar göds reflektioner av människor med stora näsor och magar.

    Previous:nothing
    Next:hur man tänder en lysdiod med en potatis
    
    Copyright © 2011 give2all.org