välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

delar av en gymnosperm blomma

Postad av : Stefan Svensson

Gymnospermer har den vetenskapliga termen för barrträd eller de växter som producerar kottar. Kottarna är "blommor" av barrträd, för det är inom dessa kottar att pollen produceras och överförs sedan med vinden att gödsla kvinnliga reproduktiva organ hos gymnosperm

Gymnosperm Defined

En gymnosperm definieras inte av koner eller vintergröna barr, utan snarare av en ganska teknisk beskrivning av var fröämnet utvecklas. Den gymnosperm äggcell är inte bildats inuti en äggstock, som det är i blommande växter (blomväxter), istället gymnosperm producerar en frö som inte är inbyggd inuti något växtmaterial.

Dioika Träd

gymnospermer, en kategori av växter som innehåller tallar, granar, cedrar, granar, hemlocks och cypresser, nästan alltid producerar koner som antingen manliga eller kvinnliga. Dessa kottar nästan alltid inträffar på samma träd. De botaniska term för denna typ av anläggningar är dioika.

Man Cone

Den manliga konen på barrträd är oftast örtartat, tillfälliga och kortlivade. Den manliga konan (microstrobilus eller pollen kon) vanligtvis former i slutet av våren eller försommaren, släpper sin pollen och sedan dör.

Honkotte

Den kvinnliga kottar (megastrobilus, utsäde kotte, eller ägglossning kon) är större än hanen och vanligtvis träiga. De brukar komma i form av "kottar", men de kan vara mycket olika i några av de gymnosperm arter. Kvinna kottar innehåller fröämnen som befruktas av pollen för att producera frön.

Pollinering

Barrträd pollineras av vinden och så för att fullgöra denna uppgift hanen kottarna kan producera ett extra belopp på pollen, vilket kan täcka allt i den närliggande närheten, inklusive ytan av små sjöar och dammar.

Ovanliga Kottar

Några gymnospermer producera kvinnliga kottar som liknar bär eller hårda frukter. Den idegran producerar kon med en giftig frö som liknar en röd bär.

    
    Copyright © 2011 give2all.org