välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utrotningshotade djur i tropiska regnskogar

Postad av : Jeanette Morales

Tropiska regnskogar finns i delar av Borneo, Sumatra, Centralamerika, Sydamerika, Centralafrika och Australien. Dessa lummiga livsmiljöer innehåller ett överflöd av växt-och djurliv. Men tyvärr är många tropiska regnskogen djur utrotningshotade nu, på grund av mänsklig verksamhet

sengångare

sengångare är långsamma djur som lever i regnskogar i Central-och Sydamerika. Sengångare bo i träden hela sitt liv. Därför har deras antal drabbats hårt av skogsskövling.

Jaguars

Jaguars strövar de tropiska regnskogarna i Central-och Sydamerika. Dessa stora katter jagas för sina vackra fläckiga rockar. Jaguars också skjuts av ranchägare ibland för att döda djur.

Aror

aror är stora papegojor hemma i Central-och Sydamerika regnskogar. De är ofta jagas för sin vackra fjäderdräkt. Aror också fångas för försäljning på exotiska sällskapsdjur marknaden.

Orangutangerna

Orangutangerna bara leva i de tropiska regnskogarna i Borneo och Sumatra. Dessa apor beror främst på de träd där de bor. Som ett resultat har avskogningen minskade betydligt orangutang nummer.

Manatees

Manatees är stora vattenlevande däggdjur. En art lever i Amazonfloden. Jägare döda manater för sin olja och hudar. Manatees också trasslar i fisk nät och skadas och dödas av båtar.

    Previous:nothing
    Next:Skillnaderna mellan plattmaskar & spolmask
    
    Copyright © 2011 give2all.org