välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Information om Creation & utveckling av Darwin

Postad av : Camilla Näslund

. Charles Darwins evolutionsteori genomsyrar vetenskapen, från arkeologi sökande efter "felande länken" mellan arter, till studiet av det mänskliga genomet och de jämförelser som gjorts mellan mänskligt DNA och de nonsentient varelser som möss och insekter

Du behöver:
gummistövlar.
Gummihandskar.
Wire klädhängare.
Förlängningssladd.

Identification

kreationism hävdar att en enda enhet som skapats allt liv som vi känner det idag. Darwins teori att de arter vi känner till idag utvecklats slumpvis genom naturligt urval av de egenskaper som behövs för att överleva i den miljö där de lever.

Tidsplan

evolutionär förändring kräver tusentals eller miljontals år att uppstå. Kreationism förutsätter att olika livsformer uppstod spontant genom gudomligt ingripande och inte förändras.

Betydelse

Charles Darwin krediteras med att förklara den evolutionära processen med teorin om det naturliga urvalet. Naturligt urval står i kontrast till tron på gudomliga skapelsen, även om vissa kristna inte ser synpunkter som utesluter varandra.

Effekter

Darwins teori om det naturliga urvalet ses av vissa som en direkt utmaning mot den bibliska Bok av uppkomst. Kreationister och de som stöder Darwins teori har ofta varit i konflikt sedan idén var föreslagna.

Historia

Darwin läsa verk av Sir Charles Lyells "Principles of Geology" och Thomas Malthus '"An Essay på principen om Befolkning "innan du skriver" Om arternas uppkomst. " Hans besök till Galapagosöarna samtidigt som utgifterna fem år ombord på HMS Beagle hjälpte honom formulera sina idéer.

    Previous:nothing
    Next:Effekterna av temperaturen på balkar
    
    Copyright © 2011 give2all.org