välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilken typ av stjärnor är i konstellationen cancer?

Postad av : Charlotte Wannberg

KRÄFTAN för blotta ögon Observer är ett sammelsurium av ljussvaga stjärnor som de flesta människor har svårt att urskilja formen av en himmelsk krabba. För dem med teleskop och en bakgrund inom astronomi, stjärnorna inom den här regionen av natthimlen är mycket mer intressant

Al Tarf

Al Tarf är Kräftans lysande stjärna, men är fortfarande så svag från jorden att det tar en månlös natten för att se det med lätthet. Men i verkligheten Al Tarf är vad astronomerna kallar en orange jätte, en stjärna som uppnår stor storlek medan i färd med att "dö".

Praesepe

Cancer är känd med Sky observatörer för en öppen stjärnhop som kallas Praesepe en grupp av cirka 300 stjärnor som innehåller en mängd stjärnor i olika skeden av deras utveckling.

White Dwarf

Elva vit dvärg stjärnor, som definieras av astronomer som stjärnor som kollapsar ner till en mycket mindre storlek än den ursprungliga form efter miljarder år, finns inom Praesepe stjärnhop, enligt universum idag webbplats.

M67

Inom Cancer gränser är en galax kategoriseras som Messier objekt 67. Denna fjärran samling av stjärnor innehåller minst 100 som är ganska lika till vår sol.

Betydelse

Den synliga stjärnan Delta Cancri är en orange jätte som ligger 136 ljusår från jorden och har ett latinskt namn som kan översättas som "Södra röven. " Det ligger strax söder om Gamma Cancri, en vit stjärna kallad "Norra ass" av antikens, i mellan är Praesepe klustret.

    
    Copyright © 2011 give2all.org