välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar pH hem vatten med kål

Postad av : Jonathan Nyberg

Någonsin har behov av att testa pH-värdet i ditt hem vatten, akvarium, pool, etc. . . Men du vill inte spendera en massa pengar på fancy testar kemikalier? Tja, det finns ett sätt att göra det för ungefär en dollar.
Tro det eller ej, är rödkål en naturlig källa till en typ av antocyaninfärgning kallas Flavin att förändringar färger i olika koncentration av vätejoner. Vad betyder det? Det är en naturlig pH-indikator!
Antocyaner natrually förekommande antioxidanter som finns i druvor, äpplen, och nästan varje frukt. Men, en så kallad specifik Flavin finns i rödkål är vad vi är intresserad

Du behöver:.
Red Cabbge
Pot.
Spaghetti Sil.
Spis.
Destillerat vatten (inte bara filtrerad).


1.
Första steget är att hugga upp huvudet på läs kål i små bitar ungefär en centimeter (1 /4 ") storlek. Var noga med att använda en ny chef för rödkål från marknaden, inte en burk eller burk surkål.
2.
När du har kål hackade, dumpa hela högen i en ren kastrull på spisen och häll i tillräckligt destillerat vatten för att dränka ca 80% av högen. Var noga med att använda destillerat vatten, och ingenting från kranen. Eftersom vi vill testa pH-värdet av ditt hem vatten måste vi vara säkra på det vatten vi använder för att göra indikatorn är så neutralt som möjligt.
3.
Värm lösningen till ett Koka under omrörning i kål. Låt vattnet koka i minst tio minuter under omrörning och sedan fortsätta koka tills ca 1 /2 av det ursprungliga vattnet förångas. Detta kommer att maximera koncentrationen av Flavin i vattnet. Vattnet ska vara en djup violett färg, betyder det att du har lyckats extraced den Flavin från Cabbage!
4.
Häll vattnet genom en sil spaghetti att ta bort kål bitar. Om ett par små bitar kvar, kommer det inte påverka pH-testning. Sätt lösningen i en burk eller flaska att lagra den. Du kan använda den om och om igen, hälla ut små mängder för varje test.
5.
För att testa pH-värdet i lite vatten, fyll ett glas med vatten du vill testa (från kranen till exempel). Och så dålig i en liten mängd av indikatorn. Det spelar ingen roll hur mycket du vill sätta i. Häll i precis tillräckligt för att berätta vilken färg det är. Detta kommer att maximera användningen av indikatorn du gjort
Använd följande skala för att se vad pH-värdet i vattnet.
Röd=2 eller lägre
Lila=3 4
Violet=5 till 6
Blå=7 till 8 (neutral)
Aqua=9
Grön=10
Gul=11 +
6.

Helst du vill att din kranvatten så nära neautral som möjligt. Det är mycket svårt att ha ett pH på 7, och alla glas vatten sitter ute i friska luften kommer att bli sura. Detta beror på att CO2 från atmosfären absorberas i vattnet och kemiskt förändrade i Kolsyra (H2CO3), samma syra i läsk.

Det är roligt att experimentera med olika hushållskemikalier att se färgen förändras. Tänk på att det är bäst att använda kemikalier som är tydliga! Annars kommer det att ändra färgen på indikatorn. Prova att sätta den i destillerat ättika, bör det byta till en djupröd. Om du lägger det i blekmedel eller ammoniak, kommer den att ändra det ända till gul (grundläggande)

tips och varningar


  • Du kan också njuta remsor av kaffe filter i indikatorn över natten och sedan torka dem. Detta kommer GIVe du hemgjorda pH provning band du säkert kan sätta i ditt akvarium!
    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar en giftorm
    
    Copyright © 2011 give2all.org