välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar en giftorm

Postad av : Annika Hultén

Jag har varit en amatör herpetologist (reptil /amfibie entusiasten) i flera år. Jag har en samling av både giftiga och icke-giftiga ormar som jag använder för att ge pedagogisk demonstrationer över lägre Michigan. Identifieringen av nordamerikanska giftormar är ganska enkel och kan läras på några minuter.
Jag uppmuntrar läsarna att inse att även om identifiering av farliga ormar är ganska enkelt, att alltid komma ihåg att läsa den här artikeln kan inte ersätta erfarenhet. Om du är osäker, försök att inte röra ormen i fråga och behandla den som giftig

Du behöver:. .
En bra uppsättning Eyes
En arbetsgrupp Brain.
That's about it


1
Det finns bara två grunderna typer av nordamerikanska giftormar:. . . Huggormar grop och elapids
Den enda väsentliga arter av elapids i Nordamerika är den Coral Snake. Det är lätt att identifiera eftersom den har band i rött, gult och svart.
King ormar och ormar mjölk ofta försöka efterlikna detta orm, dock kan deras knep lätt att konstatera. På verkliga Coral ormar, de röda banden pekar på den gula band, medan den ofarliga kung ormar och ormar mjölk, den röda banden den svarta band. Detta kan lätt memoreras med följande fras: "Om röd berör gul, du är en död karl! Om röda inslag svart, du är OK Jack "
2
Näsgropsormar är också lätt att känna igen eftersom de har tre gemensamma drag:.
1. Värme sinnen gropar i mellan ögonen och näsborren (därmed sikt näsgropsormens)
2. Fett organ
3. Triangelformade huvuden
Om ormen verkar vara långa och slanka, är du troligtvis på en ofarlig orm. Annars är det antingen en av de många skallerormar i Nordamerika, eller en koppar huvudet eller en bomull mun. Termen "vatten mocassin" är en omodern slanguttryck som har använts för att identifiera bomull munnen, och även felaktigt identifiera många ofarliga ormar såsom bomull munnen.
3.
Rattle orm kommer naturligtvis att ha skallror på deras berättelser. De flesta skallra ormar har stora rattlers (skallran ormar i släktet Crotalus), medan andra har små skallror som låter mer som bin (släktet sisutrus).
De enda två skallra ormar som har små, biet klingande skallror är Pygmy Rattler, och Masassauga Rattler.
ser också att många råtta ormar och andra ofarliga ormar i colubrid släktet kommer att försöka vibrera deras svans på marken för att lura dig att tro att de är skallra ormar. Det är en annan form av härma, precis som kungen ormar och ormar mjölk kan imitera korallorm i utseende.
4.
Om ormen du tittar på passar någon av beskrivningarna ovan Det är en giftig orm. Försök inte röra den eller döda den, njut av det från ett avstånd om du är intresserad av det. En ormgift kan kosta över tio tusen dollar på sjukhus räkningar på grund Antivenin är nästan tusen dollar per flaska!
Om det råkar vara på din egendom och du är rädd för det, försök inte flytta den själv. Ofta är det inte en bra idé att ringa brottsbekämpande heller, eftersom många officerare inte är kunnig på området för giftormar och kommer inte att kunna hjälpa dig. Animal Control har typiskt liten erfarenhet av giftormar också och kommer ofta försöka döda ormen, någon gång skadat sig i processen. Det bästa alternativet är att få på internet och söka efter en Herpetologiska Förening i ditt tillstånd eller att ringa närmaste zoo. De kommer gärna komma och flytta ormen åt dig.

Tips och varningar


  • inte döda ormar
  • inte vara rädd för ormar
  • Snälla, inte döda ormar
  • Intressant fakta: Det finns inget sådant som en giftorm. Poison måste intas, gift måste injiceras i blodet.
  • Jag är inte ansvarig om du felaktigt identifiera en giftig orm. Snälla, var försiktig. Denna artikel kommer inte göra dig erfarenhet av giftormar identifiering. Det är bara en guidline.
    
    Copyright © 2011 give2all.org