välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man odlar tomater vägen fickan trädgård

Postad av : Stefan Svensson

Växande en tomat trädgård med ficka metoden är så lätt alla kan göra det i alla klimat. Du kommer att bekämpa torka, insekter, ogräs och väder utan någon ansträngning alls
1.
Bestäm var du vill att din tomat trädgård. Tomater föredrar ett soligt läge. Täcka området med hö och /eller halm. Om du inte vet var du kan få hö och halm, titta i gula sidorna för lantbrukare utbudet. Ring och fråga där du kan få hö. Vi köper stora rundbalar som är ruttna och kan inte användas för att mata djuren. Ibland måste vi betala är för någon att leverera dem till vår plats. En stor rundbal räcker långt. Täcka framtida trädgården ca 8 "till 1" tjockt med hö eller halm. Promenad fram till dags att plantera. Du kan lämna det så i dagar, veckor eller över vintern.
2.
Antingen köper tomat plantor från en bra plantskola, eller starta frön inomhus ca 6 veckor före sista frost i ditt område. Den dagen du är redo att anläggningen bör vara efter den sista frost. Gå ut till din trädgård och dra hö åt sidan för varje växt du vill plantera ca 4 'isär. Gräv ett hål storleken på en 2 liters hink. -Tänk två glassen staplade skopor-Toss smutsen ut över hö. Fyll hålet med ändrade jord (du kan köpa krukväxtjord eller göra det genom kompostering). Plant din planta i den nya jorden. Stoppa hö runt plantan. Vatten in den promenad bort.
3.
Om du bor i ett varmt och torrt som öknen sydväst, kommer du vill vatten din plantor. I andra delar av landet kontrollera vattenhalten i marken och kravet på dina växter att avgöra när du behöver vatten, om någonsin. De flesta växter behöver ca 1 "av regn (eller bevattning) per vecka.
4.
När dina plantor växa och under säsongens gång höet kommer att bryta ned och komprimera. Detta är bra eftersom höet kommer att ruttna ner i nya jorden, som den upp håller skydda dina växter mot uttorkning och temperaturvariationer. De ruttnande hö kommer också lägga näringsämnen till jorden. Lägg till mer hö för att hålla en fin tjock lager. Om du ser ogräs, lägga hö.
5.
När du är klar skörd tomater, dra tillbringade växterna upp och kasta ner på trädgården hö. Fyll någon tunna områden av hö. Gå bort för vintern.

Tips och varningar


  • att kompostera i fickan trädgården, dra upp en handfull hö, skapa en ficka, och dumpa i din köksrester (inga animaliska produkter). Täck den tillbaka upp med hö. Du kan fortsätta detta året runt, även på vintern. De klipp kommer att bryta ner under hö.
  • Gör en tomat bur med 4 insatser bultade i marken runt varje anläggning. Tie och linda garn eller tråd runt 4 insatserna att skapa en liten bur.
  • annan tomat bur som fungerar bra är att använda en 10 "längd på tråd stängsel. Det måste ha hål stort nog för dig att passa din fisted hand som håller en tennisboll genom (Gruvan har till runt 6 "öppna torg). Jag gillar det ca 4 "hög. Coil stängslet till en cirkel och koppla ihop ändarna så att det hålls i en rund form. Det kommer att hamna cirka 3 "i diameter. Ställ över anläggningen. Pound en andel i bredvid den och använda ett buntband för att fästa staketet till spel.
  • Little tomat burar är värdelösa med jätten växter och stora frukter jag växa.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör 110 byta magneter
    
    Copyright © 2011 give2all.org