välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

är styrofoam återvinningsbar?

Postad av : Charlotte Wannberg

Styrofoam är en märkesprodukt. Styrofoam är expanderad styrenplast, även kallad EPS. EPS är en petroleum biprodukt. Det är inte biologiskt nedbrytbart. Eftersom EPS inte brytas ned och det finns mycket av det i bruk, är frågan om återvinning tas ofta upp. Styrofoam och andra EPS produkter är återvinningsbara, men återvinning av dessa produkter inte är lätt gjort. Återvinningsprocessen för EPS är tidskrävande och dyrt. Konsumenterna uppmanas att återanvända istället återvinna EPS. Blue Earth Solutions är ett nytt företag som gör återvinna EPS. Om deras metod kan bevisa att man miljövänligt och kostnadseffektivt kan andra företag följer deras kostym och EPS erbjuda återvinning

Återanvändning

Re-användning är den populäraste metoden för att hantera EPS. Många postcentralen företag ger kunderna möjlighet att släppa av EPS jordnötter till butikerna. EPS jordnötter återanvänds i andra paket. Vissa människor återanvändning EPS kreativt. Ett exempel är att använda EPS för att skapa skolprojekt konst.

Återvinning

De flesta företag återvinner inte EPS produkter eftersom processen är långsam och inte kostnadseffektivt. Ett företag som heter Blue Earth Solutions hävdar att de har utvecklat en giftfri sätt att återvinna EPS produkter. Deras återvinning process innebär slipning EPS och kombinera den med ett lösningsmedel som heter StyroSolve. Blandningen blir en gel som företaget kallar Polygel. Enligt företaget, processen "minskar volymen i EPS med så mycket som 98%. " Företaget säljer Polygel av plast företag för tillverkning av nya produkter.

Expert Insight

Enligt NextStep återvinningscentral, EPS skum "utgör, i volym, så mycket som 30 procent av deponier i hela världen. " Med nuvarande miljöaktivist oro över deponier är uppfinnandet av biologiskt nedbrytbara EPS alternativ tilltalande speciellt. Nya biologiskt nedbrytbara produkter gör sig till konsumentmarknaden. Ett exempel är biologiskt nedbrytbara förpackningar jordnötter gjord av majsstärkelse. De majsstärkelse jordnötter är icke-toxiska och de är lätt biologiskt nedbrytbara i en deponi.

Minskad förpackning

Även stora företag får i på miljöskydd. Wal-Mart meddelade att de kan uppmuntra tillverkarna att använda mindre EPS i förpackningar. Många Wal-Mart Stores har drop-off EPS centrum där konsumenterna kan ta med sina EPS skum. Wal-Mart skickar EPS produkter ut till företag för återanvändning eller återvinning.

Betydelse

Även frigolit verkar vara återvinningsbart, det finns inte många företag som faktiskt tillhandahåller frigolit återvinning. De få företag som gör återvinner EPS produkter kan omöjligen återvinna alla av världens EPS skum. Det skulle ta många fler återvinningsanläggningar, för att minska EPS deponi. Det är troligt att den ökade användningen av biologiskt nedbrytbara giftfria alternativ är det bästa valet för framtiden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org