välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar aktiviteter att göra med din förskolebarn använder saker runt huset

Postad av : Valon Istrefi

Om ditt hem är något som vår, det finns bokstavligen hundratals aktiviteter som du kan göra med din Gravid och du förmodligen inte kommer att få se mycket längre än det skräp låda i köket (inte ens låtsas att du inte har . en . . . lol)

Du behöver:.
Fantasi
Lådor fulla av skräp.


1.
Denna första aktivitet lär ditt barn om mönster. Få en tom äggkartong och hitta några föremål som är liten nog att passa i spåren där äggen. Exempelvis börjar ett mönster med ett öre i en kortplats, sedan ett gem, sedan ett gummiband. Få dina förskolebarn att avsluta fylla en äggkartong med det mönster du har etablerat. Allt som passar i spåren kommer att göra (kulor, bönor etc. ) . . . du kanske upprepa mönstret två gånger så att de får kläm på vad ett mönster är.
2.

Du kan hjälpa din förskolebarn praktik uppskatta ting med denna verksamhet. Hitta en liten burk och fyll den med små saker som mynt, bönor eller kulor. Har ditt barn gissa hur många av de föremål han eller hon får dra ut med en hand, då du (förälder) gissa hur många du kan ta ut i en hand. Se vem som kommer närmare och spela in den. Då har ditt barn gissa hur många föremål i burken. Förskolebarn kommer sannolikt att gissa en miljon, eller tio, men räkna dem högt ger dig möjlighet att arbeta på deras antal färdigheter. Sakta men säkert börjar de att uppskatta närmare och närmare.
3.
Få cirka 10 sugrör och halvera dem. Visa ditt barn hur man placera dem på ett bord för att göra former, som trianglar, femhörningar, hexagoner, etc. Sedan, efter några gånger att göra denna verksamhet, tala med din barn för att göra en viss form, med hjälp av sugrör. Du kommer att bli chockad över hur fort ditt barn lär sig de former som han /hon kommer att använda alla under hela livet.
4.
Detta är en åtgärd jag kallar "hitta-en -word "och om du gör det tillräckligt ofta, kommer ditt barn att läsa på ingen tid alls. Samla upp en bunt med fem eller sex av sina böcker att de ska använda för att söka igenom. Skriv ner ett ord som du vet förekommer i de flesta av böckerna, som "och" eller "den". Säg åt dem att hitta fem förekomster av ordet någonstans i högen av böcker och peka ut dem till dig. Varje gång du spelar det här spelet kan du välja hårdare ord från böcker. När du har uttömt alla orden i den stack av böcker, tar en annan stack och börja om. Ert barn kommer att utveckla en läslust och får lära dig att göra det snabbt. (Se till att när du skriver ordet på ett papper som du säga det högt för ditt barn flera gånger under loppet av verksamheten).

Tips och varningar


  • Dessa aktiviteter är utformade för tre till fem år gamla barn. De är oftast angelägna om att lära sig och du kan ge dem en riktig försprång på den genom att göra lärandet roligt.
  • Se till att inte lämna någon av de små objekt ut efter att du är klar med dem . . . som de kan hamna sväljs av ditt barn.
    
    Copyright © 2011 give2all.org