välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger den perfekta motorn

Postad av : Jonathan Nyberg

En perfekt motor är en som använder all den energi med perfekt effektivitet. Praktiskt är detta impossible. The motorer som makten bilar har bara en 25-30 procents verkningsgrad-resten av energin går till spillo. Även ett kraftverk är inte i närheten perfekt. du kan bygga en nästan perfekt motor under rätt förutsättningar, men du kan behöva gå ett par miles upp att göra det

Du behöver:.
Ångturbin
. Solceller.
Kärnreaktor.
Gasmotor.
Gas.
Air.
Klyvbart material.
Rymdskepp.
Space hiss.


1.
Läs teorin om förbränningsmotorer. En värmemotor omvandlar värmeenergi till mekanisk rörelse genom att flytta värme från en varm källa mot en kall diskbänk. Ju större skillnaden i värme mellan källan och diskhon, desto mer effektivt värmen motorn. Friktion kommer också att hålla tillbaka effektivitet.
2.
Få ett rymdskepp med en stor lastrum. En perfekt värmemotor måste köra i rymden, eftersom rymdens vakuum är nästan den absoluta nollpunkten.
3.
Överväg att använda solenergi elkraft. Solceller är långt ifrån idealisk, men de behöver inte vara-solens makt är gratis och förutsåg att vara så under en lång tid. Du kan sedan använda elektricitet för att driva en motor om du vill.
4.
Skaffa en strömkälla. Du kan driva en rymdburna värmemotor genom förbränning som i en gasmotor, men som kommer att kräva dig att ta stora lager av gas och luft till din motor, som är slösaktiga och svårt. En mycket liten motor skulle drivas genom radioaktivt sönderfall, och en större man kunde ha ett kärnkraftverk av något slag. Du kan också använda värme från solen.
5.
Bygg en ångturbin av någon källa. Utforma ett system för att värma ånga och sedan köra den genom en slang förbi turbinen. Gasen ska sedan gå igenom en lång serie av rör, med rymden som en kylfläns. Då kan det vara uppvärmd igen och kör förbi turbinen.
6.
Bygg en plats hiss till din motor. Resa till och från din motor för att underhålla den och ta upp bränslet kommer att ta mycket energi, drastiskt minska effektiviteten. Ett utrymme hiss kommer att öka effektiviteten i din motor.

tips och varningar


  • Använd flytande kväve i din ångturbin. Vatten fryser vid för hög temperatur.
  • inte försöker bygga en kärnreaktor eller få kärnbränsle utan att få tillåtelse av ditt lands nukleära styrelsen eller din lärare i naturvetenskap. Var noga med att sätta din motor i en stabil omloppsbana annars kommer rasa.
    
    Copyright © 2011 give2all.org