välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man odlar en söt potatis vinstock

Postad av : Ulf Friberg

Om du inte har gröna fingrar men önskar att du gjorde detta är artikeln för dig. En söt potatis vinstock är ett av de enklaste växterna att växa och hålla vid liv

Du behöver:.
Sötpotatis
. en vas tillräckligt bred för sötpotatis att passa in
vatten.


1.
Få dina sötpotatis (från en affär eller hemma trädgård) och tvätta bort smuts. Detta kommer bara att göra ditt vatten smutsigt och ointressant.
2.
Placera potatisen i vasen och fyll den tills potatisen är halvvägs under vatten. Vissa människor använder tandpetare att göra sin potatis stå rakt i vasen, men det är okej att låta det luta på sidan.
3.
Lägg den i en solig plats i ditt hus där den kommer att få mycket ljus och har gott om utrymme att växa. Kom ihåg, detta är en vinstock och behöver utrymme för att klättra.
4.
Se det växa rötter och så småningom producera blad. Var stolt över dig själv för att odla en sådan söt liten vinstock.

Tips och varningar


  • Kom ihåg att hålla potatisen nedsänkt halvvägs i vattnet. Detta innebär att du måste lägga till vatten då och då.
  • Bli inte avskräckt. Det tar ett par veckor för potatis att växa rötter och ett par mer för att blomma men när den gör Watch out! Det är ett snabbt växande vinstockar som är rolig att titta på.
  • Om din potatis börjar ruttna i vattnet än du måste börja om med en ny. Se till att tvätta vas ut ordentligt innan du börjar igen.
    Previous:nothing
    Next:hur säkert gå vintercamping
    
    Copyright © 2011 give2all.org