välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur säkert gå vintercamping

Postad av : Jan-Olof Stoor

Det kan verka galet att campa i snön men om du har rätt utrustning och är beredda, kan vintercamping vara en fantastisk upplevelse. Här är några saker att veta om du planerar att spendera natten i det snöiga skogen
1.
när det regnar, förlorar bomullskläder sin isolering kvalitet, antingen genom regn, snö eller svett så undvika att bära bomull. Du kommer att överleva längre naken sedan i våta kläder. Svart fötter betyder köldskador. Om någon kroppsdelar börjar svartna, uppsök läkare ASAP. Om du är frossa, förlorar du inte mycket kroppsvärme. Om du slutar frossa, du förlorar energi. När det är dags att sova, sätta extra kläder och dina stövlar inuti sovsäcken. Bor du varmare på natten och de kommer att vara varm och redo att bära på morgonen.
2.
Alltid minst en pad, kanske två, under sovsäcken i vintern. Isolerande själv från marken är mycket viktigare än isolering dig från den kalla luften. Sätt ditt tält på en presenning för att hålla den från att frysa det översta lagret av snö på marken. Om du inte har en fyra säsongstält sedan täcka din sovsäck med någon form av täckning för att hålla den från att absorbera kondens som kommer att samla inne i tältet från dess värme. När man bygger bränder utanför, se till att du bygger en liten mur på ena sidan för att återspegla värmen i en riktning.
3.
Sätt förseglade vattenflaskor i sovsäcken på natten för att hålla dem från att frysa innan du behöver använda dem. Om du får slut på vatten, se till att du har ett par kaffefilter så att du kan anstränga vatten smält från snö i fall det har smuts, löv eller fel i det. Naturligtvis alltid hålla sig borta från gul snö. Om temperaturen är under fryspunkten, se till att du stänger av din vattenflaskor upp och ner så att is bildas på botten av flaskan i stället för vid öppnandet där du behöver för att få ut det. Även om det är kallt ute, drick mycket vatten. Kalla temperaturer och även höjd kan orsaka uttorkning snabbare än du förväntar dig.
4.
gemensam pott måltider är det enklaste sättet att laga mat när vintercamping. Ät något slags mellanmål precis innan du går till sängs så att din kropp har den energi den behöver för att generera värme medan du sover. Ät massor av kolhydrater så att din kropp hade den energi den behöver om du ska åka skidor, vandra eller bara att hålla sig varm i allmänhet. Ta med en efterrätt. Det är inte bara en behandling. Det är ett snabbt och enkelt sätt att konsumera extra kalorier för energi. Som vägledning linje, bör du äta ungefär två pounds av mat per dag medan camping. Det viktigaste att göra är att lära dig att använda alla dina campingutrustning innan du åker. Speciellt din spis. Ha så kul!

    Previous:nothing
    Next:Hur man testar pH hem vatten med kål
    
    Copyright © 2011 give2all.org