välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

märkningen de delar av ett teleskop

Postad av : Camilla Näslund

Tube

teleskoptuben är den lättaste delen att märka eftersom det är den mest uppenbara aspekten av instrumentet. Röret är att lång bit som ger teleskopet sin identitet. Det är ihålig och har delar på utsidan som andra objekt bifogas. Linserna finns på framsidan och baksidan av röret.

Optisk Sökare Den optiska sökaren är monterad på toppen av röret, nära ena änden. Denna enhet används för att optimera exakt anpassning till objekt på himlen. Grader av förstoring kan manipuleras med ett urval av bländare.

Focuser focuser är oftast placerad på sidan av röret parallellt med den optiska sökaren. Vanligtvis vänder resultaten focuser ratten på den inre röret stiger eller sänks, men spiralformade teleskop flytta till höger eller vänster samtidigt som fokus.

Okular

okularet fäster den optiska sökaren och finns i en mängd olika stilar och storlekar. Du kan byta ut okularet beroende på hur mycket förstoring du behöver. Kom bara ihåg att du måste fokusera när man byter ett okular.

Stativ

stativ är välkända trebenta montera på de flesta teleskop vila för att låta 360-graders rotation. Teleskopet är fastsatt i stativet med hjälp av en sockel. Stativet innehåller också en release-kontroll som gör teleskopet antingen röra sig fritt eller stå stilla.

Motviktspilar

Det tunga objekt som du ser på teleskop används för att balansera vikten av teleskopet slang. Denna motvikt gör att flytta teleskopet enklare och bidrar också till att förhindra slitage på mekanismen.

Red Dot Sökare

Den röda pricken SÖKAREN fäster röret och använder en röd laserstråle projicera på objektet för mer exakt syftar . För att kunna användas, måste du justera först den röda pricken sökaren med teleskopets optiska mätningar.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör utsäde kristaller
    
    Copyright © 2011 give2all.org