välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fysiska egenskaper hos en schimpans

Postad av : Jeanette Morales

Schimpanser är en nära kusin till människor och delar många av samma allmänna egenskaper. Eftersom de fortfarande kvar i naturen, dock utan stöd av civilisation, har schimpanser behållit många av de anpassningar som människor har förlorat.

Storlek

Schimpanser är mindre än gorillor och orangutanger men fortfarande relativt stora och tunga. Män området 30 till 36 inches tall, medan honorna är 28 till 33 inches tall. De väger någonstans från 60 till 120 pounds i det vilda. Schimpanser lever i 50 år.

Färg och Fur

Schimpanser är nästan jämnt svart i färgen med grova svarta päls som täcker hela kroppen. Bara deras händer, fötter och ansikten är fria från päls. Deras hud är också svart. Dessa djur färdas i allmänhet på alla fyra, men de kan röra sig långsamt i upprätt läge.

Tänder och händer

Schimpanser, som primater, har stora, vig händer med stå i motsättning tummarna. De kan ta och hålla vegetation och träd för klättring och använda verktyg för att öppna nötter och skal eller försvara sig.

Som allätare djur, de har tänder för att äta både kött och växtmaterial. Deras långa, vassa hörntänder slita och dra, medan platta kindtänder mala och tugga grönsaker och nötter.

Familj grupper

Schimpanser är kända för att leva i stora familjegrupper, ungefär som människor. Dessa grupper nummer upp till 20 personer och består av många honor, flera hanar och avkomma som inte har kvar för andra familjemedlemmar grupper. Dessa grupper är patriarkala, med en dominant hane.

    
    Copyright © 2011 give2all.org