välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fysiska och beteendemässiga anpassningar av växter & djur

Postad av : Camilla Näslund

De flesta levande varelser kräver mat, vatten, solljus, syre och viktiga mineraler för att överleva och växa. Miljöer med kallare, blötare, torktumlare eller nästan ogästvänliga förhållanden utmaning växter och djur. För att övervinna dessa överlevnad blockad, växter och djur anpassar sig överlevnadsteknik-från odling tjock päls att förändra hela sin kroppssammansättning

Du behöver:
affischen styrelse
. Sax.
Permanent märkpenna.
Hålslaget.
Garn.
Vaselin.
Förstoringsglas

Tundra. Exempel: Bristlecone Pine

Bristlecone tallar är en av världens äldsta levande organismer. Den knotiga, rödbruna träd som finns högt berg tundror kan växa till mer än 4. 000 år gamla på grund av anpassningar. Trädet utvecklat en anpassning som gör det möjligt att bevara fukt, växer långsamt och börja tillväxt varje säsong så snart som fukt och temperatur är tillräckliga.

Bristlecone tallar fortsätta växa, medan delar av barken dör tillbaka. Som en del av barken dör ger trädet pitch-en SAP-liknande harts-i woody delar som bevarar träets och behåller mer fukt. Den äldsta kända levande Bristlecone Pine kallas Metusela "och har daterats till en mäktig 4. 789 år

Rain Forest Exempel:. Bambusa Tulda

Regnskog vegetation växer i tjocka lager. Några av de lager får solljus, men bottenlagren få liten eller ingen solljus. Bambusa tulda eller ryggradslösa indiska Bamboo Calcutta Cane, anpassar fysiskt till sin omgivning genom att odla höga snabbt att suga upp så mycket regn och solljus som möjligt. Bambusa tulda hittar hem i Biome av de sydostasiatiska regnskogen som tar emot mer än 100 inches regn per år.

Animal Överlevnad: Migration och viloläge

Djur har starka överlevnadsinstinkt. En instinkt är ett beteende som ett djur föds. Till exempel, från födseln, vet en kattunge instinktivt att smutta mjölk från sin mor. Överlevnadsinstinkter leda vissa djur att migrera, flytta långa sträckor tillsammans, för att finna livsmiljöer som uppfyller deras behov bättre för varmare eller kallare årstider. Den gnu på den afrikanska Serengeti, till exempel, ständigt vandrar långa sträckor i jakt på mat och säkerhet.

Öknar

Brist på vatten skapar en överlevnad problem för alla levande organismer som växter och djur. Djur är mer mottagliga för extrema temperaturer än växter, vilket gör att leva i en öken livsmiljö mer utmanande. Desert djur-Reptiler, vissa fåglar och däggdjur-har utvecklats beteendemässiga och fysiologiska mekanismer för att lösa värme och vatten problem. För att undvika överväldigande värme, till exempel Phainopepla-lämnar raser under de svalare våren och öknen för kallare områden på högre höjder eller längs kusten-en glänsande liten efterrätt svart fågel. Andra öken fåglar är mer aktiva i gryningen och inom några timmar av solnedgången när solen är mindre intensiv.

Mindre öken däggdjur som präriehundar, att gräva i jorden eller sand undkomma de höga temperaturer vid öknen ytan. Några gnagare täcka hålen i sina tunnlar för att hålla ute kvävande ökenluften

regnskogar. Plant Anpassningar

Ta emot 80 till 100 inches regn per år, regnskog växter som är anpassade till överflödigt vatten genom att utveckla "dropp tips "och långa, räfflat blad att droppa vatten i skogen. Andra växter utvecklat fet, vattentät beläggningar att släppa vatten.

regnskog växer i tjocka lager. Trädkronorna-sträckan blad och blommor skuggning regnskogen-håller skogen svalare men blockerar även mest solljus. Att absorbera så mycket solljus som möjligt, växter i skiktet-närmaste anläggning lager till i skogen-utvecklade stora, breda blad. Alla solljus de får suger in sin växtceller. Andra regnskog träd har bladstjälkar som tur med förflyttning av solen för att absorbera läckra solsken. . Epifyter, som orkidéer och ananasväxter, växer på trädtopparna att fånga så mycket solljus som möjligt från sina grannar längre

migration

I stället för att migrera, anpassade vissa djur beteende instinkt att sova-eller viloläge-genom en föränderlig miljö. Björnar till exempel överleva vintern genom att ange en djup sömn. Björnen lever av av fettet lagras den i vår och sommar från att äta öring och annan fisk. Eftersom djur inte kräver mycket energi att sova så många månader, inte medför fara lite solsken, mat och värme inte djuret, utan istället skyddas från den hårda utomhus.

    Previous:nothing
    Next:den fysiska strukturen i en majsplanta
    
    Copyright © 2011 give2all.org