välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder en kikare mikroskop

Postad av : Jan-Olof Stoor

Kvalster som lever i våra ögonfransar och ögonbryn, bakterier som trivs på de ytor omkring oss och den otroliga mångfald av liv inom en enda droppe vatten damm är alla uppenbaras genom mikroskopet. Det mest bekanta en är den förening ljusmikroskop som använder två linser, en okularlinsen och objektiv, att förstora detta dolda värld. Kikaren sammansatt ljusmikroskop förbättrar grundläggande design genom att använda olika okular för varje observatör öga. Som med många verktyg, på rätt sätt med ett binokulärt mikroskop förhindrar skador på mikroskop och prov, utan också förbättrar användbarheten av utrustningen.

Du behöver:
Binokulärt ljusmikroskop
. Förlaga på en bild.
Strömkällan.
 


1.
Kontrollera att mikroskop är på en plan och stabil yta och att mikroskopet nätsladd är inom räckhåll för ett eluttag. Bär mikroskop till en annan plats, vid behov, med en hand på armen (den bit som ansluter basen av mikroskop med chefen för mikroskop) och den andra handen under basen.
2.
Koppla in nätsladden i eluttaget och slå på mikroskop lampan. Vrid strömsnål objektiv över scenen. Scenen är den plattform som håller bilden under objektivet. De objektiv finns på näsdel ovanför scenen. Varje objektiv är märkt med förstoringen, och låg strömförbrukning objektivet är den kortaste av dessa linser. Högre effekt objektiv är längre, och den längsta av dessa är ofta en oljeimmersion lins som ger maximal förstoring.
3.
Placera bilden med prov på mikroskopet scenen. Använd scenen klippet att hålla glida på plats med den mall över scenen öppningen (hålet i det skede som låter ljus passera igenom till objektivet ovan).
4.
Rotera grova fokus ratten för att höja scenen så nära låg effekt objektivet som möjligt.
5.
Justera avståndet mellan okularen, vid behov, och fastställa vilken av de okularen är fast och som är teleskopering. Fokus teleskoprörelsecykeln okularet genom att vrida på okularet. Sight provet via det fasta okular i mikroskop.
6.
Focus provet genom att sänka scenen bort från låg effekt objektiv (använd den grova ratten). Använd inte denna ratten med en högre objektiv, men, du vill undvika att höja glida mot linsen, vilket kan skada både linsen och provet
7
Visa. . provet genom teleskoprörelsecykeln okularet och fokusera okularet genom att justera okularet, inte scenen. Använd kondensorn för att fokusera ljuset från lampan mot provexemplaret, sedan justerar membranet till rätt ljusintensiteten medan du tittar på provet i mikroskopet. Kondensorn är en lins i lampan som fokuserar ljuset mot provexemplaret.
8.
Justera provet antingen genom att fysiskt flytta bilden (om du använder en enkel steg ) eller med övergångsstöd rattarna (om du använder en mekanisk etappen). Enkla steg är enkla plattformar som håller bilden nedan i objektivet med en scen klipp för att hålla bilden vid önskad plats. Mekaniska stadier använda x-axel och y-axeln övergångsperiod volymrattar att exakt flyttar bilden framför objektivet. Hitta en punkt av intresse på provet för ytterligare förstoring och centrum i synfältet.
9.
Öka förstoringen av bilden genom att rotera näsdel tills nästa högre objektiv är på plats. Se den intressanta är fortfarande inom synfältet, eftersom öka förstoringen minskar den del av exemplaret i synfältet. Göra nödvändiga justeringar fokus, med hjälp av fina knoppar fokus justeringar bara.
10.
Förbered att använda oljeimmersion objektivet för att uppnå maximal förstoring erbjuds av mikroskop genom att placera en droppe nedsänkning olja på prov. Rotera försiktigt linsen oljeimmersion på plats ovanför provet. Linsen kan i olja och bara knappt över provet. Fokus provet igen, med endast den fina ratten och justera kylaren och membran som behövs. Undersök provet. När du är klar, torka av oljeimmersion med linspapper att avlägsna rester av oljeimmersion.
 

6 7 8 2 3

    
    Copyright © 2011 give2all.org