välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

anekdotiska föreningar

Postad av : Jan-Olof Stoor

En anekdotiska förening är en obevisad samband mellan en specifik orsak och en viss effekt. . Det kan ibland vara en del av "folklig visdom" i sådana yttranden som "ett äpple om dagen håller doktorn borta. " Antagandet är att äta ett äpple varje dag kommer att hålla dig frisk. Även om det är svårt att bevisa detta påstående har det varit trott under lång tid. En anekdotiska förening är ofta ett samband mellan orsak och verkan som ofta ses eller höras, men inte omfattas av rigorös analys och experiment.

Vin

Det finns en obevisad samband mellan svala temperaturer och kvaliteten på vinet. Föreningen är här som allmänt cool utanför temperaturen fortsätter vin bättre och längre över tid. Detta innebär att vinet lagras i Sverige kommer att hålla längre och smakar bättre än vin lagras i Kenya. Den grundläggande intuition är att det kallare ute vädret kommer att förhindra oönskade organismer från att växa i vinet.

Motion

finns en anekdotisk förening i den medicinska litteraturen mellan ansträngande motion och känslighet för hypotermi. Teorin är att i beskattningen kroppen med hård, fysisk arbetskraft, är kroppens inre termometer kastas ur balans, vilket leder till en brist på anpassning till kalla temperaturer. En del arbete tyder detta är fallet, men med 2010, det finns ingen strikt bevis av denna organisation.

Värmevallningar

En del arbete inom det medicinska området tyder på en anekdotisk samband mellan värmevallningar hos kvinnor efter menopaus och deras föregångare negativa känslor. Detta har inte testats grundligt, men det är av intresse för dem som vill att konstatera att sådana negativa egenskaper klimakteriet kan utlösas av känslomässig eller humör stater snarare än bara fysiologiska orsaker.

Amning

En populär anekdotiska samband finns mellan amning och fred i hemmet. Det är oftast anges i negativa, det vill säga att en brist på amning kan orsaka senare missbruk både för barnet och mamman. Det finns ingen fast bevis på detta, och det verkar som, även om det godtogs som sant skulle orsaken vara en fredlig hem, och effekten skulle vara ett större incitament att amma.

Kongressen

Samtidigt som intressant, är kopplingen mellan kongressen att vara i sammanträde och på aktiemarknaden gör dåligt är svårt att bevisa. Den grundläggande tesen är att aktiemarknaden gör bättre, betalar högre utdelningar och är mindre volatila, när kongressen inte är i session än från när det är. Den halv-seriösa åtgärder här är att företag är så rädda för misskötsel från kongressen att de söker konservativa investeringar politik under kongressens sessioner och är mer liberala när kongressen är hemma. Konstigt, skulle detta inte är förnuftigt eftersom kongressens lagar tar lång tid att passera och undertecknad, och därför inte har något samband mellan dess lagar och huruvida kongressen sammanträder.

    Previous:nothing
    Next:hur man får reda ut av blandade spannmål
    
    Copyright ©2011