välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en demagnetizer

Postad av : Jan-Olof Stoor

Demagnetizers arbete förvirrande de små fickor av magnetism förekommer i alla material. Dessa fickor kallas "domäner," och i magnetiserade material, är varje domän uppradade, så att de pekar i samma riktning. Normalt avmagnetiserade material kan ansamlas magnetisering med tiden genom att vara nära ett magnetfält. Skruvdragare är utmärkta exempel på enheter som ska köras igenom en demagnetizer, eftersom de kan orsaka oönskade delar i en verktygslåda att hålla sig till dem om de blir magnetiserad.

Du behöver:
3-tums lång spole, dimensionerade för 110V AC
. 6-volts batteri.
Dual-ended krokodilklämmor.


1.
Anslut krokodilklämmor till ändarna på spolen.
2.
Connect den andra änden av krokodilklämmor till batteripolerna. Ge dig själv tillräckligt mycket kabel för att kunna flytta den 3 eller 4 meter. Fäst den negativa kabeln till botten av spolen och den positiva ledningen till toppen av spolen.
3.
Flytta spole längs enheten bli avmagnetiserade i alla riktningar. Kör ansikte i spolen på längden längs den, flytta spolen närmare och längre bort och vrida objektet runt om möjligt.
4.
Testa demagnetizer genom att köra den över en magnetiserad skruvmejsel och sätta en skruv i en centimeter av skruvmejseln. Om skruven rör sig mot en skruvmejsel och sedan upprepa processen.

Tips och varningar


  • Koppla krokodilklämmor från batteriet när du är klar avmagnetisering.
  • Använd inte demagnetizer nära kreditkort eller datorer. Detta kan av misstag radera kortet data eller förstöra datorkomponenter.
    Previous:nothing
    Next:säkerhetsdatablad för acetat
    
    Copyright © 2011 give2all.org