välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ett enkelt lavalampa

Postad av : Stefan Svensson

Den lavalampa först uppfanns 1964 och har varit roaringly populär sedan dess. Har du någonsin tänkt att det skulle vara häftigt att lära sig att göra en egen lavalampa? Letar du efter en lat söndag hantverk projektet eller har du bara alltid undrat över hur lava lampor görs? ! Läs vidare för instruktioner om hur du gör din första lavalampa

Du behöver:.
Baby Oil
Karamellfärg.
Vatten.
Glasburk med lock.
Alka Seltzer antacida tabletter.
Ficklampa.


1.
Ta din Jar och fyll den med två tredjedelar med olja och fylla resten av burken med vatten. Nu öppnar din färgämne färgämnen och lägg i en eller lägga i några droppar av flytande livsmedel färg. Nu, dela upp din Alka Seltzer tabletter i 6-8 bitar och släppa en eller två av dem i burken. Du bör börja se bubblor bildas.
2.
När bubblorna dö ner, lägga till mer antacida stycken och skaka behållaren. (Se till att locket är på) Detta håller bubblorna går. Att lysa upp lava, använd din ficklampa och placera den så att den lyser upp ditt glas behållare. Du har just gjort din första lava lampa! Detta experiment är bra för barn, men alltid övervaka dem och aldrig lämna dem utan uppsikt.
3.
Här vetenskapen ögonblicksbild bakom detta projekt.
olja och vatten inte blandas så att oljan stannar på toppen medan vattnet sjunker till botten. Den syraneutraliserande tabletter skapa koldioxid och det är hur bubblor bildas. Den karamellfärg lägger cool effekt och illusion och när bubblorna bildas från antacida tabletterna nå toppen av behållaren, de sprack och sedan sjunka tillbaka till botten. Nya reaktioner fortsätter att förekomma. Håll lägga till antacida och njuta avmagi!

tips och varningar


  • Föräldrar övervaka alltid era barn
    
    Copyright © 2011 give2all.org