välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör hemmagjord magnet

Postad av : Charlotte Wannberg

Magneter är roliga leksaker som enkelt kan göras hemma. Att göra en magnet-mer specifikt, en elektromagnet-är säker och kan vara en bra introduktion till den vetenskapliga världen. Detta är ett roligt projekt för mitt skolåldern barn att göra en regnig eftermiddag

Du behöver:. .
Spik
Koppartråd.
D-cells batteri.
Eltejp.
Små metallföremål (t. ex. gem).
Stålstav.
Elektrisk källa.

Att Magnet


1.
Ta koppartråd och vira den runt nageln. Kontrollera att koppartråden är relativt tunn och att sveper inte överlappar varandra, men är lika många som möjligt. Dessutom lämnar cirka fem inches av tråd på varje sida av den inslagna spiken.
2.
Ta två ändar som sticker ut från spik och köra dem över till D-cells batteri. Använd eltejp för att säkra den ena änden av kabeln till den positiva polen på batteriet och den andra änden till den negativa polen.
3.
Kör på spiken över vissa papper klipp att göra Se till att magneten fungerar. Så länge D-cells batteri är laddat och fäst spiken via tråd, kommer ett magnetfält genereras.

Ändra Magnet


1.
Gör en magnet som har en mer starkt magnetfält. Spiken magnet är relativt svag, men genom att göra några ändringar kan du göra en magnet som är mycket starkare. Ta den större stången och slå in den i tråden som du gjorde spiken. Kraften kommer att höjas mer om kabeln lindas flera gånger.
2.
Anslut ledningarna till en strömkälla för att göra en krets, vilket gjordes med nageln. Du kan använda hundratals varianter av strömkällor. Men det är relativt lätt att använda ett batteri, magnet makt ökar om du använder ett större batteri än en D-cell
3
Förstå hur strömkällan påverkar magnetisk kraft. . Ju mer strömstyrka (elektrisk effekt) som körs genom ledningarna, desto mer kraftfulla magneten vara. Om du går alla ut och använda en stor stång av stål, wraps mycket tråd och en hög strömstyrka strömkälla, kommer du att göra en mycket kraftfull magnet.

Tips och varningar


  • Kontrollera att gem faktiskt metall.
  • Rör inte trådarna med bar hud, eftersom kablarna kan bli varma eller ens chock dig. Ju mer kraftfull magnet i sig är farligare, så var försiktig när du hanterar den.
    
    Copyright ©2011