välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

eremitkräfta faktablad

Postad av : Magnus Ekblad

Eremitkräftor är kräftdjur, som är tio-benta varelser som har sitt skelett på utsidan av kroppen. Som ett resultat, som ett kräftdjur växer, måste den kasta sitt exoskelett i en process som kallas ömsat. Eremitkräftor har landlevande arter (marknät) och vatten-bostad arter (vattenlevande), och är rikligt i hela världen

Du behöver:. .
Tolv kulor
Tom plastflaska, 16 oz.
.
Alka-Seltzer.
Ballong.
Små akvarium fyllt med vatten (för demonstration).

Beskrivning

Eremitkräftor har en skrumpen kropp som liknar en korkskruv, som de gömmer i skal att de rensar upp från havsbotten. Sex av sina tio benen peta ut från skalet, som används för att promenera längs havsbotten eller längs sanden. De är en rödbrun färg, med två pincetter på det första paret att gå ben. De är kräftdjur, vilket innebär att de blir av med sitt yttre skelett, och när de ömsar skinn, måste hitta större skal. Eremitkräftor har både land-och vattenområden deras arter.

Habitat

Terrestrial eremitkräftor, som den stora eremitkräfta, föredrar leriga eller sandiga områden inom fem hundra meter av stranden. De sträcker sig från North Carolina, men den Mexikanska golfen till Brasilien. Andra markbundna eremitkräftor som Västindien eremitkräfta tillbringar det mesta av sin tid i skogen, frekventera höga sandkullar och även trafikerar berg. Aquatic eremitkräftor dock föredra grunda vatten nära korallrev och tidvattenzonen områden där plankton växer. De kan också hittas i vattnet så djupt som 450 meter.

Mat

Eremitkräftor är asätare. De kommer att äta sköldpadda ägg, död fisk, frukt som har fallit från träden, och precis vad som helst längs botten av havet.

Behavior

Eremitkräftor är nattaktiva djur, gömmer under dagen för att undvika rovdjur. The Purple Pincher eremitkräftor är sociala djur, födosök i grupper som gör det lättare att hitta mat och svårare för rovdjur att plundra dem. Trots att de är socialt, kommer de att slåss om tankar, även stjäla från andra eremitkräftor genom att gunga sin rival och tillbaka tills de rivaliserande släpper sitt grepp på skalet.

Reproduktion

Vissa arter av eremitkräfta mate runt januari och februari, bärandes på sina ägg för två månader och kläckning dem i deras kroppar. Vattenlevande arter återge hela året. Eremitkräftor har fyra stadier av mognad, de naupilus, den protozoea, den zoea och magalopa. Den naupilus steget är en larvstadiet inträffar inne i ägget där krabban har ett unsegmented kropp, ett enda öga och tre par ben. Den protozoea skede, även förekommer i ägget, är en sekundär larvstadiet. Minst en ryggrad på ryggen och rudimentära ben på buk och thorax präglar zoea scenen. Den megalopa steget är en miniatyr av den vuxna krabba.

    
    Copyright © 2011 give2all.org