välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tips om att flytta ett akvarium

Postad av : Ulf Friberg

Moving är lika spännande som det kan vara frustrerande och stressande. Många personer kommer inte att tänka på hur man flyttar sina akvarium, och deras fisk, till sista minuten. Hur flytta akvariet kan vara en av de sista att tänka på, men du vill inte att förväxla när det är dags. Här är hur du förbereder dig själv, din fisk och din fisk tank för en flytt

Timing

Gör det akvariet de allra sista du kommer att bryta ner och packa, men se det blir det första som packas upp och sätta upp. Bryta ned utrustningen för tidigt kan få din fisk för mycket stress och kan till och med döda dem.

När det är dags att börja bryta ner akvarium, se till att ha allt material du behöver för att göra processen så fort som möjligt. När det är dags att ställa upp på den nya platsen, återigen, se till att ha allt material tillgängligt för att göra processen så snabbt och smidigt som möjligt.

Vad jag ska ha

När bryta ner fisken tank, se till att ha gott om tomma kannor eller totes att lagra fisken vatten från din tank. Du kommer att vilja ta så mycket av tanken med vatten som du rimligen kan. Dessutom totes är en utmärkt sätt att flytta levande sten, sand och även några av de husdjur.

Vid inställning tanken tillbaka upp på den nya platsen, se till att ha extra vatten vid rätt temperatur lätt tillgänglig i fall det fanns några utsläpp eller förlust under transporten. Förbered dig på att behöva lägga till salt i din saltvattentank för att säkerställa korrekt tank nivåer om du behöver använda nytt vatten.

Bryta ner Tank

Börja med att ta bort alla elektriska delar som går med tanken, inklusive pumpar, makt huvuden och filter. Efter alla dessa bitar är ur tanken och packade, kommer du att börja fylla upp väskor, kannor eller hinkar med vatten från den befintliga installationen. Tomma minst tre fjärdedelar av tanken vattnet i dessa containrar, lämnar ett visst utrymme upptill för att lägga sand, levande sten, granulat, substrat, boskap och andra objekt från tanken.

Live Rock and Sand

Det är ibland svårt att rädda alla sand från en befintlig tank till en ny. Få så mycket sand som du kan ur tanken och in i totes. Därefter börja avlägsna levande stenen och placera den i väskor med sand och vatten. Vara medveten om vattennivån i tanken. När du tar bort tung levande sten, kommer vattennivån minskar, vilket innebär att mindre vatten för boskap fortfarande i tanken.

Om tanken är färskt vatten, ta bort alla växter och prydnader vid denna tid. Utsmyckningarna ska inte behöva transporteras i vatten, men det skadar inte att göra så.

Boskap

Placera fisken från tanken in i väskor, kannor eller flaskor som redan har vatten från tanken i dem . Om totes med levande sten eller prydnadsföremål i dem är osannolikt att flytta under övergången kan du lägga till djuren till totes. Var försiktig om flytten är lång som den levande stenen eller ornament skulle kunna överföra och krossa boskap.

Tank

Ta tanken försiktigt bort stativet. Stativet är mindre benägna att ta skada i ett drag, eftersom det inte är glas. Om beståndet är en öppen planlösning, prova att lagra lådor i den, på den, och runt det för att säkra sin rörelse.

akvarium är mycket tjockt glas eller akryl, men kan de ändå bryta. Du vill inte att lagra någon typ av behållare eller låda i akvariet under flytten. Först kan detta orsaka repor, sprickor och andra skador. För det andra kan det förorena insidan av tanken. Klär insidan av tanken med plast och lägg vikta snuttefiltar och andra mjuka material som kuddar i den. Line filtar runt på utsidan och se till att ingenting ligger nära det kommer att glida eller flytta in i tanken under övergången.

Ställa upp tanken

Det är dags att ställa tanken upp igen. Kom ihåg att tanken bör vara det första som tas om hand vid ankomsten till den nya platsen. Ställ upp stativet och placera tanken på toppen som vanligt. Använda pumpar för tanken, pumpa vatten från den gamla platsen in igen tills du har några inches av täckning. Tillsätt sedan live rock, prydnadsföremål, granulat, substrat, och alla sand som bärgades tillbaka in några nya sand, granulat eller substrat du kan behöva, följt av resten av vattnet.

Fisk

När tanken är fylld tillbaka upp, kontrollera nivåer och se till att de är korrekta. Lägg till alla salt du kan behöva samt alla vatten. Kontrollera fisken så att de inte är skadade alls till följd av övergången. Lägg dem på tanken en i taget.

Var noga med att titta på djur för de närmaste dagarna. Flytta en fisk från tank till tank eller till en ny plats, orsakar dem stor stress. De får inte äta och kan bli sjuka.

Flasktyp

Denna strategi och tips är effektiva både saltvatten och sötvatten inställningar tanken. Sand, korn och substrat kan alla ersättas med nya objekt men det är alltid en god idé att försöka använda åtminstone en del av de punkter från den gamla platsen för att minimera belastningen på din boskap.

Tips

Om du bär någon typ av växt-eller vegetation i din tank, se till att transportera dem i tanken vattnet som du lägger i väskor, kannor eller flaskor. Men du kommer inte skada den nya uppsättningen eller boskap om du väljer att avyttra de växter och sätta ny växtlighet i tanken på den nya platsen.

När du bryta ner den befintliga installationen, ta tid att rengöra de delar som du gör det. Detta kommer att spara tid vid nästa rengöring och minimera boskap stress eftersom de kommer att få mer tid i sina nya platsen utan att bli störd för en rengöring.

    
    Copyright © 2011 give2all.org