välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en markradar arbete?

Postad av : Stefan Svensson

Du behöver:
grunt lång låda eller affisch rör
. 2 st av 3-fot långa 2 av 2: or.
En skruv pistol.
4 2-tums självgängande skruvar.
4 Sticky-lim musfällor.

Markradar Basics

markradar (GPR) är en metod för bestämning vad som finns under markytan utan att gräva upp det. GPR kan upptäcka underjordiska vatten, sten, begravd ruiner och många andra typer av objekt. Det används i stor utsträckning i arkeologi, kriminalteknik och skapande att snabbt och billigt samla underjordiska information.

Hur Markradar fungerar

En högfrekvent signal-antingen en radiovågor eller i mikrovågsugn-är inspelat direkt på marken av en sändare. Denna signal kommer att resa genom marken tills konsekvens av jordens förändringar. När det kommer över en annan typ av objekt, passerar några av signalen om och en del av det reflekteras tillbaka till en antenn. Till exempel, om ett GPR våg som går genom sand möter en big block av kalksten, kommer en del av det reflekteras tillbaka till en antenn.

Konstruera en bild

Radar rör sig med ljusets hastighet. Det är mycket snabb, men inte ögonblicklig. När signalen reflekteras tillbaka, mäter datorn hur lång tid det tog att göra resan dit och tillbaka. Från detta beräknar datorn hur djupt begravda objekt. GPR Maskinen kommer att släpas fram och tillbaka över marken, gör tusentals mätningar i ett område. En dator sätter dessa tillsammans för att göra en 3D-modell av objekten nedgrävd.

    
    Copyright © 2011 give2all.org