välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är orange soldatfisk?

Postad av : Stefan Svensson

Atlantisk soldatfisk (eller djupa hav abborre) är det gemensamma namnet på Hoplostethus atlanticus, en ätlig typ av djup havsfisk som lever i Atlanten och Stilla havet. Det tillhör en familj av fiskar som kallas Trachichthyidae, som brukar kallas "slimeheads. " Det anses vara en delikatess, men arten var placerad på Australiens utrotningshotade arter lista

Helhetsintryck

Orange soldatfisk är äggformad. fisk med massiva ögon och käkar, avsmalnande till en smal svans. Den har en lång ryggfena som består av 10 eller 12 mjuka strålar. Den växer till en genomsnittlig längd på 29,5 inches (75 cm).

Färg

När levande, fisken är ofta en ljus rosa eller tegelrött. Men efter de dör, de sedan bli gul eller orange, vilket ger den orange soldatfisk dess namn.

Livslängd

Enligt FishBase, från bevis på spår mineral analys av fiskens öra ben kan atlantisk soldatfisk leva upp till 149 år. Däremot når de inte könsmogna förrän de är omkring 20 år gammal.

Habits

Inte mycket är känt av atlantisk soldatfisk, men det är tänkt att vara en långsamt fisk som lever 590 till 5. 905 meter ( 180-1800 meter) under havsytan. De äter djurplankton, mycket små fiskar och små bläckfiskar.

Predators

Människor är inte de enda rovdjur för atlantisk soldatfisk. De är också äts av djuphavshaj, orm makrillar och knivskarp ål.

    
    Copyright © 2011 give2all.org