välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur en form såpbubbla?

Postad av : Valon Istrefi

Bubbles "Beginning

baslösning. som gör upp en såpbubbla är vanligtvis en kombination av tvål och vatten. Denna kombination är idealisk eftersom den ger bubblan bästa behålla sin form som den fylls med luft. Tvålen stärker den svaga områden i vattenmolekylerna och minskar bubblans ytspänningen. Minskningen i spänningen är det som tillåter att bubblan att hålla sin sfäriska form som den fylls med luft.

Fyllning med Air

När basen bubbla lösningen kommer i kontakt med en ihålig-centrerad yta (t. ex. bubbla Stavar som kommer med barnens leksaker), sträcker sig den lösning över ytan och bildar en tunn film. När luften strömmar mot filmens yta, börjar filmen att sträcka bort från luftström. Eftersom filmen former bubblan är tvålen molekyler dras mot de svaga punkterna i bubblan, stabilisera dessa områden genom att minska ytspänningen. När bubblan blir för stort för att tvålen molekyler för att stabilisera, dyker det på grund av att ytspänningen har växt för högt.

alltid ett klot

bildas bubblor alltid i en sfärisk form när de är blåsa. Denna form är avsiktlig. När de först bildas, bubblor har mycket låg ytspänning på grund av fördelningen av tvål molekyler. När bubblan växer, är det tvål molekyler distribueras mer allmänt över ytan, vilket ökar ytspänningen. På grund av behovet att hålla ytspänning låg, måste bubbla form till en form som har låg yta. Sfärer utnyttja lägsta möjliga yta att bifoga en given volym, därför satte den minsta belastning på tvål molekyler. Detta gör att bubblan växa sig större utan spricker.

    
    Copyright © 2011 give2all.org