välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad betyder ordet fysik betyder?

Postad av : Ulf Friberg

Ordet fysik används oftast för att hänvisa till det organ av vetenskap som förklarar materia, kraft, rörelse och energi. Ordet fysik har en lång historia som kan spåras tillbaka till de gamla grekerna, men fysiken är en nyare term för ämnesområdet som avses under en lång tid som

Ordbok

Den primära Webster's Dictionary definition av de stater ordet fysiken att det är den vetenskap som behandlar frågan, kraft, rörelse och energi. Den sekundära definitionen rör definitionen av fysiska egenskaper, processer, sammansättning eller företeelser av ett system eller sak.

Encyclopedia

Enligt Encyclopedia Britannica ordet fysik beskriver vetenskap som behandlar materiens struktur samt växelverkan mellan olika delar av universum. Den encyklopedisk definition nämner också att fysiken är den mest grundläggande naturvetenskapen. Det huvudsakliga målet för fysik är att förklara genom en uppsättning lagar de sätt på vilka materia i universum flytta på grund av energi och andra krafter. Fysik handlar om varje nivå av objekt i naturen ur jätte, astrofysik, till mikroskopiska, partikelfysik.

Etymologi

Fysik kommer från det grekiska ordet "physika", som hänvisar till saker som rör naturen. En mer djupgående etymologin antyder att ord innebar Episteme, eller vetenskapen om naturen. Den ursprungliga betydelsen av det grekiska ordet för natur föreslog en spontan utseende följt av utveckling och tillväxt av något, så ordet "physika" ytterligare relaterade idén om kunskap kring detta spontana utseende och följande tillväxt.

Historia

Den mest omfattande studier av fysiken som naturfilosofi i det antika Grekland tillskrivs Aristoteles eftersom han trodde att lagar existerade i naturen för att förklara hur föremål flyttas, agerade och reagerade. Hans förklaring var gudomlig natur, dock, och antogs senare till stor del av den katolska kyrkan tack vare Thomas av Aquino under medeltiden, troligen spara fysik från utrangerats som kättare. Fysik fortsatte genom tiderna att ha ett ansträngt förhållande med religion, eftersom den flyttas från en "naturlig filosofi" till en strikt vetenskap.

Syfte

Modern fysik avancerade genom många år av fysisk experiment, utveckla lagar som förklarar resultaten av dessa experiment. Det övergripande syftet med fysik är att utveckla en enhetlig uppsättning lagar som förklarar varje ärende, rörelse och energi i universum. Utveckling som sker fram till årsskiftet av 20-talet bidragit till att få fysiker mycket nära detta mål, med en liten uppsättning lagar för att förklara en stor del av kända rörelsen, är det troligt att en full uppsättning av lagar aldrig kan förverkligas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org