välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vindhastighet information

Postad av : Charlotte Wannberg

När vädret är lugnt, är det inte nödvändigt att oroa sig för vinden, men vinden är en mycket mäktig kraft som kan orsaka massiv förstörelse. Meteorologer har utvecklat verktyg för att mäta vindhastighet och visar den på en karta. Vågar har skapats för att kategorisera både vindens hastighet och dess effekter för att betygsätta kraften i stormar när de flyttar in i befolkade områden och /eller påverka dem till sjöss

Funktion

vindhastigheten är kategoriserade enligt de beaufortskalan, som startar på 0, som anger en lugn vind, hela vägen upp kraft 12, vilket är en 74 kilometer per timme orkanstyrka vind.

Effekter

Enligt beaufortskalan, en kraft 0 vind lämnar havet som en spegel och rök stiga vertikalt, medan en kraft 12 vind kommer att leda till 14 meter höga vågor på havet och strukturella skador på land.

Identifiering

På en väderkarta, vind hullingar punkt från den riktning som vinden kommer ifrån och har korta hullingar motsvarande 5 knop, långa hullingar 10 knop och höga hastigheter med skuggade trianglarna.

Potentiella

Den snabbaste vindhastighet som någonsin uppmätts var 318 miles per timme, i en tornado nära Oklahoma City den 3 maj, 1999, mätt med mobil radar från Doppler On Wheels projekt.

Storlek

Kraften i vinden ökar på kuben av vindhastigheten, så en 25 kilometer per timme vind, är ungefär 1 u00BD gånger 15 kilometer per timme vind, har faktiskt över 4 u00BD gånger strömmen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org