välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar Louisiana spindlar

Postad av : Camilla Näslund

Det finns många olika typer av spindlar som bor i de södra regionerna av USA, och vissa är till och med hemma i Louisiana. Några av dem är giftiga, vissa av dem är ofarliga och några av dem bidrar till att hålla antalet skadeinsekter som lever runt våra hus låg. Men om du får besök av en av dessa åtta-benta vårdnadshavare är det viktigt att veta hur man identifierar olika typer av spindlar så att vi kan berätta vilka som är farliga och vilka som kan vara lugnt flyttas utsidan.
1.
Bedöma hur stor spindeln är genom att titta på längden på sin kropp och längden på benen.
2.
Kontrollera om spindeln har en kropp som är en tum eller mer i längd utan även benet span. Om den gör det, då spindeln är mest sannolikt en gyllene siden spindel, mörka fiske spindel eller en svart och gul trädgård spindel. Om spindeln har en kropp som är mindre än en centimeter lång utan även benet span, då ska du hoppa till steg 6.
3.
Kontrollera spindelnät, om det har en. Om webben har en gyllengul färg till det och spindeln är gul och svart med röda band runt sina ben, då är det troligen en gyllene siden spindel. Dessa spindlar är också kallad "banan spindlar" och deras bett är giftigt nog att orsaka blåsor och rodnad.
4.
Uppskatta hur lång spindelns ben span är. Om benet span är runt tre inches lång, och spindeln är en mörkbrun färg med ljus och mörk grå markeringar, då det kan vara en mörk fiske spindel. Dessa spindlar trivs nära vatten eller mörka, fuktiga platser. De kan springa över vattnet för att jaga efter byten de inte upprätthålla en webb och de är bara giftiga nog att orsaka mindre rodnad och nekros i närheten av deras bett.
5.
Kontrollera om benet spännvidd spindeln är ca 2 1 /2 inches lång, och leta efter gula och svarta fläckar med en vit område nära huvudet. Om din spindel passar denna beskrivning är det troligt att en svart och gul trädgård spindel. Bites resultera i endast mild klåda och svullnad i ett par dagar, men man tror deras biter kunde injicera en liten mängd av nervgift också.
6.
Försök inte att mäta benet span för mindre spindlar. Det är mycket lättare att berätta dessa spindlar isär genom att leta efter olika egenskaper eller märkning. I Louisiana, skulle dessa spindlar vara brun enstöring spindlar, Hentz s orbweavers, fet hoppande spindlar, svarta änkor eller brun änkor.
7.
Kontrollera om spindeln är brun och smidig med en fiol-mönster på ryggen. Om det passar denna beskrivning, då spindeln är mest sannolikt en brun enstöring spindel. Dessa spindlar är giftiga och aggressiva, och de njuter gömmer sig i mjuka platser som armar och ben med kläder, sängkläder, kuddar eller mer än någon annan spindel i Louisiana.
8.
om spindeln har ett ben kapacitet på ungefär en tum och en halv lång med en mycket runda kropp, då spindeln är troligen en Hentz s orbweaver spindel. Det är lättare att säga när dessa spindlar är runt, eftersom de väver stora nät upp till sex meter i diameter för att fånga flygande insekter utomhus. Dessa spindlar är inte giftiga för människor.
9.
Titta noga på spindeln för att se om det är svart med en vit markering på ryggen. Även om spindeln hoppar runt detta är en annan stor skylt som spindeln du tittar på är ett djärvt hoppande spindel. Dessa spindlar är aggressiva och Spunky, med bett som gör ont men saknar farligt gift.
10.
Titta på färgning av spindeln och se om det är svart med en röd timglas- mönster på sin sårbara. Om det är, då är det nästan säkert en svarta änkan. Dessa spindlar har extremt giftiga gift, och allmänt hänga upp och ner från sina grova, stökigt duk.
11.
Kontrollera om färgning av spindeln är brun med gul-orange prickar på ryggen och en gul-orange timglasform på sin sårbara. Om det är så spindeln du tittar på är en brun änka. Dessa spindlar har ännu giftigare gift än deras svarta änkan släktingar, men de injicerar mindre av det i sina biter. Alla lika, håll dig på avstånd.
12.
Om inget av dessa steg lett dig till en identifiering av spindeln i fråga, prova att skicka en bild till en biolog i området, eller kontakta en giftcentral om biten. Du kan också prova en online-resurs, som är upptagen under ytterligare resurser under denna artikel.

tips och varningar


  • Spider identifiering är knepigt verksamhet om du slakta din åttabenta besökare. Försök att undvika att dunka en spindel till döden om du vill veta vad det var senare.
  • alltid söka läkarvård om biten av en giftig spindel. Allvarliga symtom kan inte börja visas så länge som åtta timmar efter den inledande bettet. Om du kan, försök att fånga den spindel som bet dig så att du kan presentera den för medicinska tjänstemän för identifiering.
    
    Copyright © 2011 give2all.org