välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om spindlar

Postad av : Valon Istrefi

Spindlar är inte den mest tilltalande varelser, men de tjänar sitt syfte ekologiskt. Som skrämmande eftersom de kan vara att de flesta människor, spindlar är fascinerande varelser att lära sig om

Historia

Spindlar har funnits i minst 350. 000 år. Det finns cirka 37. 000 arter av spindlar i världen.

Funktion

Spindlar spelar en viktig roll i miljön genom att konsumera insekter. Som grupp spindlar äter mer insekter än fåglar.

Funktioner

Spindlar faktiskt inte anses vara insekter. De är leddjur. Spindlar har två huvudsakliga kroppsdelar består av en kombinerad huvud, mellankropp-kallas Framkroppen-och buken. Spindeln har inga inre skelett. Kroppen är täckt med ett hårt yttre hölje som kallas exoskelett.

Identifiering

Spindlar har fyra par ben. De flesta spindlar har åtta ögon, men vissa har mindre. Brown Recluse spindeln har 6 ögon.

Betydelse

Allt spindlar är köttätande rovdjur. De flesta är nattaktiva jägare. Spindlar kan överleva i flera veckor utan mat. Brown Recluse spindeln har en fiol form på den övre sidan av Framkroppen. Svarta änkan har två rödaktiga markeringar som samman till en timglasform.

Överväganden

De flesta spindlar lever i genomsnitt 1 och 2 år, men en hane Black Widow liv 4 och 10 år. En kvinnlig Black Widow kan leva så länge som 25 år. Baby spindlar är färglösa. Spider spillning är vita till färgen och kallas guanin. Den natursilke ett spindelnät är flytande tills det utsätts för luft.

Fun Fakta

giftet från en svart änka är 15 gånger mer potent än en Diamondback Rattlesnake, men de injicerar en minut mängd gift. Det farligaste spindel är den australiska Funnel spindel.

    Previous:nothing
    Next:om isbjörnar
    
    Copyright © 2011 give2all.org