välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör icke-newtonska Glop

Postad av : Stefan Svensson

Kan ett ämne känns klibbig och fastnar inte på fingrarna? Absolut! Här är en rolig hem forskningsprojekt bra för barn och hur man Glop! Detta gör också ett roligt experiment för unga forskare i familjen redo att utforska! Inte säker på vad Glop är det? Dess billig och mycket lätt att göra. ! Prova själv

Du behöver:.
Majsstärkelse
Vatten.
Karamellfärg.
Aluminium Pie Tallrikar.
Stor skål.


1.
I en stor skål, la blanda fyra delar majsstärkelse och en del vatten som som hade lite karamellfärg till det. Rör.
2.
Lägga en del av denna "Glop" i form av plattor aluminium paj.
3.
Dags att spela!

4.
Här är några bra frågor att ställa barnen eller dig själv under spelets gång. 1) Vad händer när du snabbt sticka fingret i Glop? 2) Vad händer om du sakta sticka fingret i Glop? 3) Vad händer om man plockar upp Glop och släppa den? 4) Vad händer om du krossa det med knytnäven?
5.
Hur Glop fungerar som en solid ibland, och flytande vid andra tillfällen? Tja, det faktiskt ett exempel på vad som kallas icke-newtonska vätskor. En vätska som trotsar Isaac Newtons viskositet. Alla vätskor har en fastighet som kallas viskositet. Det är de mätbara tjocklek eller flödesmotstånd i en vätska. Honung och ketchup är vätskor som har hög motståndskraft mot flödet. Newton hävdade att viskositeten i en vätska kan bara ändras genom att ändra vätskans temperatur. Till exempel, motorolja eller honung flyter lättare när du värmer upp det och blir mycket tjockt när det blir kallt. Så, har en icke-newtonska vätskor samma beroende av temperaturen, men dess viskositet kan ändras genom att sätta press. När du klämmer en handfull Glop, ökar dess viskositet så det fungerar som en solid för en bråkdels sekund. När du släpper trycket, uppför sig Glop som en vätska.

Tips och varningar


  • Majsstärkelse kommer inte att stanna blandas med vattnet på obestämd tid. Med tiden korn majsstärkelse kommer att skilja från vattnet och bildar en solid klump. Det är av denna anledning som du INTE ska Häll denna blandning i avloppet. Det kommer att täppa rören och stoppa upp i avloppet. Kasta i soporna.
    Previous:nothing
    Next:vad som gör ett skelett flytta?
    
    Copyright © 2011 give2all.org