välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur segelflygplan arbete?

Postad av : Camilla Näslund

Air Maskiner

ett segelflygplan är en unik luft fordon som avviker kraftigt från flygplan, helikoptrar och liknande på grund av avgörande brist. av en central komponent: motorn. Däremot behöver detta inte en nackdel, vilket för övrigt kan avsaknaden av en motor i ett segelflygplan ses av några äventyrliga typer som dessutom genom subtraktion. Avsaknaden av en motor gör segelflygplanet en sannare flygmaskin och förlitar sig på allvar och en mängd olika krafter för att göra sin väg genom luften.

Form, yta och Bernoullis princip

De viktigaste faktorerna att få lift till erövra allvar och låta segelflygplan att glida (det kommer inte att flyga, exakt) är form och yta. En segelflygplan behöver bred så den kan fånga i luften precis lagom. Ju större yta, förutsatt att mer luft kommer att finnas tillgänglig för att driva upp på vingar segelflygplan och tillhandahålla den kritiska lyft som håller en segelflygplan från sjunkande till jorden. Också av intresse är en viktig grundsats i förståelse för flygningen av regelbundna moderna flygplan: Bernoullis princip. En liten krökning på toppen av vingen tillåter denna princip att arbeta. Detta gör att luften på undersidan för att flytta långsammare än det gör ovanpå vingen, vilket i sin tur orsakar större lufttryck längs botten av vingen. Denna större lufttryck pressar upp på segelflygplan flygeln, nytt leda till att viktig ingrediens, hiss. En annan kritisk punkt att tänka på är den vinkel som vingens skär genom himlen. En större vinkel orsakar ökad vind träffar Glider botten, igen ger mer lyft och gör luften fordonet att göra sitt jobb.

Sorter av lyftkraft

Det finns ett antal ytterligare faktorer som kan användas för att underlätta ett segelflygplan med bevarande och få höjd. Air kolumner som skapats av den värme som ges av jordens yta kallas termik, och dessa termik stiga från marken som solen värmer upp jordytan. Flyger över en termisk kolumn kan ge spektakulära tilläggsbelopp hiss. En annan form av ytterligare hissen är ås hiss. Ridge hiss finns när vinden piskade runt kullar och berg. Eftersom det blåser längs med och träffar alla dessa ytor, är det sköt tillbaka uppåt och ger en angelägen hiss som kan utnyttjas av segelflygplan. Ridge hissen skjuter inte så hög som termisk kolumner, men varar en mycket längre period. Slutligen finns det också våg hiss. Liknar ås hissen i att det bygger på vinden piskar runt kullar och berg, är våg lyftkraft inte på sidorna av ett berg, men genom att zooma över den. Wave lyfta skjuter mycket högre än ås hiss.

    Previous:nothing
    Next:Hur fort går en säl simma
    
    Copyright © 2011 give2all.org